Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 13 november 2015

Förskoleklassen Föräldrabrev v.46

Hej alla barn och föräldrar i förskoleklassen!
Föräldrabrev förskoleklass
2015-11-13

Den här veckan har varit lite speciell då vi har haft barnboksvecka. Under veckan har vi läst extra mycket och bekantat oss med några barnboksförfattare. Vi har även haft besök av elever från årskurs tre under några eftermiddagar då de har läst högt ur sina böcker.

I tisdags var vi på studiebesök på De Geer-hallen där vi fick se den vackra byggnaden, vattenfallen runt omkring och den stora konserthallen. Vi fick under besöket gå till olika rum och lyssna på musiker från Norrköpings Symfoniorkester som övade på sina olika instrument. Vi fick lyssna till trombon, bastuba, fiol, altfiol, klarinett och fagott. Musikerna var väldigt skickliga och kunde spela olika sånger som barnen önskade på beställning! Under besöket fick alla barn en var sin present med sig hem. Det var ett litet häfte med en skiva som Norrköpings Symfoniorkester spelat in samt en liten målarbok. Häftet med skivan har skickats med er barn hem, men målarboken har vi kvar här i förskoleklassen!

Under veckan har barnen fått göra ordslingor i svenskan och provat på att spela olika bokstavsspel. I matematiken har vi nu avslutat kapitlet om bygg, gestaltning och avbildning. Vi har även börjat prata om tal och hur siffror ser ut. Barnen har fått med sig en matteläxa hem över helgen. En lapp skickades med igår där det står att barnens läxa är att ta reda på hur gamla ni föräldrar är och skriva ner på en lapp som tas med på måndag.

Nästa vecka ser verksamheten lite annorlunda ut då vi inte kommer att gå till skogen på onsdag, utan vara kvar på skolan och arbeta med vårt Alfonstema. På tisdag kommer vi att ha idrott/lek i skogen, vilket innebär att inget ombyte behövs till den lektionen. Däremot behövs varma kläder. Nu när hösten är här ber vi er att se över era barns kläder så att de kan klä sig efter väder på raster och uteaktiviteter. Flera barn saknar överdragsbyxor, mössa, vantar, med mera.

 Vecka  47
Måndag: Matematik (matteläxa) & Svenska
Tisdag: Skogen & Svenska
Onsdag: Tema & Matematik
Torsdag: Tema & Matematik
Fredag: Fredagskul, natur- och miljögrupper

 Med vänliga hälsningar,
Linnéa, Iréne, Ingela, Petra & Linda

1 kommentar:

  1. Kul färd in till Norrköping för klassen. Det var uppskattat!

    SvaraRadera