Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 20 oktober 2017

År 2 Veckobrev v.42

Den här veckan har vi återigen tagit skolfoto. Nu håller vi tummarna för att alla blir nöjda. Efter skolfotograferingen hade vi den årliga bussinformationen. Chauffören berättade lite regler och vad man behöver tänka på både när man väntar på bussen och när man sitter på bussen. Vi fick också åka en liten sväng och öva på vad man ska göra om något fel skulle uppstå på bussen.

svenskan har vi fortsatt skriva om vår drömkoja. Det är mycket imponerande läsning och det är roligt att se den positiva utvecklingen som har skett hos så många sedan sommaren. Vi har också pratat en del om hur man skriver meningar och övat på detta i vår svenska bok. Vi övar även på vår handstil, några genom att skriva fina bokstäver och några genom att skriva meningar i välskrivningsboken.

Den här veckan har vi avslutat kapitlet Tal i matematiken. Vi har gjort diagnos samt varit ute och räknat som man gjorde förr, med fåror i sanden och stenar. Vi har även läst om hur mattedetektiverna löste sitt uppdrag. Nästa vecka är det dags för nytt uppdrag inom geometri.

I NO fortsätter arbetet med rymden, vi har bl.a. sett på film om stjärnor och stjärnbilder. På tekniken har vi pratat om olika tekniska föremål och verktyg i olika yrken. Nästa vecka börjar vi jobba med teknik i hemmet.

Den blå gruppen har haft bild. De har pysslat kring temat halloween.

engelskan har vi fortsatt att räkna och att prata om färger. Den här veckan har vi målat ballonger. Du som fortfarande är osäker på att räkna till 20 får detta i läxa att öva på till nästa onsdag.

Nu går det verkligen framåt på badhuset. Fler och fler tar av sig dynorna och många har börjat simma i den djupa bassängen. Några har tagit simborgarmärket. Vill ni köpa det kan man göra det på nätet eller på badhuset.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
Våra mailadresser:

Nästa vecka v. 43:
Utvecklingssamtal: Leo, Viggo och Melvin. Välkomna!

Måndag: Bokbussen

Torsdag: bad; tag med badkläder, handduk och hänglås (samling 8.10), efter badet ska vi gå till biblioteket och låna böcker. Därifrån kommer vi sedan att åka bussen tillbaka till skolan. Vi kommer att äta lunch lie senare än vanligt. Tänk på att ta med väskan med en frukt till badet, inte bara badpåsen.
idrott (blå); inget ombyte krävs, men bra uteskor är ju alltid bra.

Fredag: Fadderdag: Vi samarbetar med de andra klasserna på skolan och ska bla ha gemensamt storsjung.

LÄXA:       Ingen Kiwi! Vi ska ha ett läsprojekt istället. Idag fredag får alla med sig en plastficka med ett papper där ni skriver upp vilka böcker barnen läser, ett papper med cirklar och en bok (anpassad till barnets läsnivå). Tanken är att vi under denna vecka ska läsa MYCKET och om vi klarar att läsa 600 sidor tillsammans ska vi göra en annorlunda dag efter lovet och ha det lite extra festligt. När barnen läst 5 sidor ska de måla en av cirklarna och ta med till skolan. Vi kommer att göra en stor ”läsorm” i grupprummet i grå paviljongen. När barnen är färdig med en bok får man en ny att läsa. (Vill man hellre läsa en bok som man har hemma, som inte är för svår/lätt, går det bra.)
                     

Trevlig helg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar