Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 27 oktober 2017

År 2 Veckobrev v.43

Oj, vad veckorna springer iväg… Redan dags för höstlov. Vi jobbar på här och utvecklas och lär oss nya saker. Läsprojektet har vi lyckats med, MED RÅGE TILL OCH MED! Hoppas att ni tillsammans där hemma har haft trevliga och mysiga lästillfällen. Igår var vi till biblioteket. Många lånade med sig böcker hem, så utnyttja gärna lovet och läs en del.

svenskan har vi övat på att argumentera. Vi har diskuterat om det är ok att ljuga och om man alltid måste säga sanningen. Vi har läst om Love som hade fest i sin drömkoja och vi har svarat på frågor till texten. Vi har även arbetat med beskrivande texter och berättat hur det ser ut i kojan när Love har dukat. I måndags övade vi på läsförståelse och läste lite olika texter. All läsning i skolan har också bidragit till flera cirklar till vår läsorm. Har ni vägarna förbi någon dag kan ni gärna titta in i grupprummet i grå huset där läsormen finns uppsatt.
svenskan har vi även läst vad det står i läroplanen om målen i svenska. Denna gång koncentrerade vi oss på SKRIVA-delen. Vi gjorde sedan en ”fusklapp” som vi ska sätta upp i klassrummet och som vi får en varsin att ha i lådan. Denna fusklapp kan vi sedan använda när vi skriver egna texter eller bedömer våra egna texter så vi tänker på att få med allt: stor bokstav, punkt osv.

Den röda gruppen har haft bild. De har pysslat kring temat halloween och gjort halloweenmasker.

engelskan har vi lekt favoritleken ”find your twin”. Vi har pratat om djur, beskrivit djur och lyssnat på ”Old MacDonald had a farm”.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
Våra mailadresser:

Nästa vecka v. 44:
LOV!
Nästa vecka v. 45:
Måndag: Bokbussen
Onsdag: Vi firar att vi klarat läsprojektet med att gå till skogen och bygga kojor på fm och äta popcorn och se på film på em.
Torsdag: bad; tag med badkläder, handduk och hänglås (samling 8.10) idrott (röd); inget ombyte krävs, men bra uteskor är ju alltid bra.

LÄXA:       Kiwi+ stencil+ev extra läspapper. Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
                     
Trevligt höstlov önskar

Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar