Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 27 oktober 2017

år 3

Veckobrev v. 43-45

Hej!
Vi har haft en händelserik vecka. Tisdagen i Norrköping var bra. Den historiska spårvagnsresan var mycket uppskattad! Vid bokpratet på stadsbiblioteket fick barnen även möjlighet att låna en del böcker. Det går utmärkt att lämna tillbaka dem till bokbussen.
FN-firandet på fredagsmorgonen fungerade utmärkt. Treorna var mycket duktiga både på sång och de texter de läste för de andra barnen. Vi jobbade sedan i våra faddergrupper med pyssel i form av vänskapshänder.
Efter lovet börjar inomhusperioden på idrotten. Vi kommer inte ha någon Kiwi v.45 och 46 då det är bedömningsstöd i svenska och barnboksvecka v 46.
Bedömningsstödet i svenska kommer att pågå under november månad. Det är två läsuppgifter - en berättande text och en beskrivande text och två skrivuppgifter - också en berättande text och en beskrivande text.
Schema för vecka 45 får barnen med sig hem på måndagen efter lovet.
Vi fortsätter med veckans ord efter lovet. Det blir läxa onsdag - onsdag. Alla elever kommer att få med sig ett skrivhäfte hem att skriva i och träna på sina ord.Tanken är att de ska skriva orden hemma flera gånger. Det är bra om att både träna själv och att någon läser orden för dem och kontrollerar att det blivit rätt. Skrivhäftena ska de behålla hemma!
Vi önskar er ett härligt höstlov med mycket läsning och mycket bus!

Vänligen
Inger och Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar