Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 20 oktober 2017

Veckobrev förskoleklass v.43

I måndags hade vi säkerhetsgenomgång med skolbussen. Busschauffören pratade om hur man beter sig i bussen och hur man gör om bussen behöver utrymmas.

Vi tog även ett nytt skolfoto, som vi hoppas blev bra J

Veckans bokstav var ’E’ och vi tittade bl.a på ’Fem myror är fler än fyra elefanter’, där Magnus, Eva och Brasse presenterade ’E’ på olika sätt.

I språkleken pratade vi om meningar och jämförde även långa och korta ord. Vi använde ”plockisar” för att räkna ord i meningarna.

I matteleken började vi med ett nytt byggmaterial som heter Multilinks (klossar i olika färger som man kan sätta ihop). Barnen skulle titta på figurer i matteboken och försöka bygga likadana med klossarna. De tyckte att det var väldigt roligt!

På musiken sjöng vi om bokstaven E som i EK. Vi sjöng även igenom alla de bokstavssånger som vi lärt oss hittills. Barnen är jätteduktiga på att lära sig sångerna, trots att vissa av melodierna är ganska svåra.


På fredagen den 27/10 kommer skolan att ha en fadderdag med FN-tema. Vi kommer att ha en gemensam sångstund i Dagsbergsgården och sedan pyssla i olika faddergrupper.

Varje vecka sätter vi upp veckobrevet i våra hallar, samt lägger ut det på vår blogg: https://dagsbergsskolannkpg.blogspot.se/


V.43
 Måndag: Veckans bokstav M
Tisdag: Språklek
Onsdag: Rörelse, Musik
Torsdag: Språklek, Mattelek
Fredag: Naturgrupp, Fredagskul

Med vänliga hälsningar,

Martina och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar