Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 27 oktober 2017

Veckobrev förskoleklassen v.45


Ännu en vecka har rullat på. Veckans bokstav var M och barnen fick rita mössor med mönster. På musiken sjöng vi om Midsommarblomster.

På språkleken pratade vi om långa och korta ord, samt meningar och hur många ord meningarna bestod av genom en rolig lek. I fonomix fick vi lära oss ljudet rrrr med hjälp av ”Tungrullaren”.

Under fredagen firade vi FN-dagen ihop med våra faddrar. Det blev sång uppe i Dagsbergsgården och sedan pyssel i våra olika faddergrupper.


Förslag har kommit från en förälder att klassen startar en sluten Facebookgrupp, så att ni föräldrar kan ha kontakt med varandra. När gruppen är gjord återkommer vi till er. Vi sätter även upp listor i våra hallar där ni gärna får skriva upp era mailadresser. På så sätt kan klassföräldrarna lätt maila ut information till er framöver.

Vi skickar hem nya klasslistor, då många av telefonnumren inte stämde eller skulle stå med. Släng den gamla och spara den nya J.

V.44 är det höstlov och under den veckan kommer Delfinernas klassrum (den blå ingången) att byta plats med musiksalen (den lila ingången). Det innebär att när barnen är tillbaka efter lovet, är de i sitt nya klassrum. De kommer alltså att gå in i den lila ingången och ha nya platser i hallen där.

V.45 kommer Marie att vara ledig. Iréne Swärd (som jobbat här tidigare) kommer att vara vikarie för henne.

Varje vecka sätter vi upp veckobrevet i våra hallar, samt lägger ut det på vår blogg: https://dagsbergsskolannkpg.blogspot.se/

V.44 LOV

V.45
Måndag: Språklek, Mattelek
Tisdag: Språklek, Mattelek
Onsdag: Rörelse, Musik
Torsdag: Språklek, Mattelek
Fredag: Naturgrupp, Fredagskul


Med vänliga hälsningar, 

Martina och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar