Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 10 november 2017

År 2: Veckobrev v.45

svenskan har vi haft kiwi-läsning och varit till bokbussen. Vi har även gjort självbedömningar på våra ”drömkojor” och jämfört dem med frökens bedömning. Utifrån ”fusklappen” och denna bedömning hoppas vi kunna utveckla våra skrivna texter framöver. Efter detta skrev vi sedan en ny berättelse kallad ”kalaset i kojan”.

Onsdagens kojbyggen gick väldigt bra. Vi delade in klassen i 4 grupper och de arbetade febrilt med sina byggen hela förmiddagen, trots lite kyla. Alla kom också väldigt bra överens vilket vi alltid är så glada åt att se! Vi fotograferade kojorna så dem kommer ni att kunna se på mailen.

Den här veckan hade ingen grupp bild eftersom vi festade med film och popcorn. Nytt från och med denna vecka är att Monica tar ansvar för bilden, då Magnus har åtagit sig att ha mer SO i klassen.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
Våra mailadresser:

Nästa vecka v. 46:
Författarvecka: Vi ska prata en hel del om Dan Höjer.
Torsdag: sista badet; tag med badkläder, handduk och hänglås (samling 8.10; badet börjar numera 8.50), idrott (blå); inget ombyte krävs, men bra uteskor är ju alltid bra 

LÄXA:      Kiwi+ stencil+ev extra läspapper. Läxan är måndag till fredag. Läs lite                        varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.

Skriv gärna svar på barnens veckobrev i brevhem-boken.

Ev läxa att räkna till 20 på engelska om du fortfarande är osäker.

Matteläxa
                     

Trevlig helg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar