Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 17 november 2017

År 2 Veckobrev v.46

Under veckan har vi haft författartema; Dan Höjer. Så på svenskan har vi tittat på en power point där vi har fått reda på en del om författaren. Vi har också lyssnat på en intervju där barn ställde frågor till honom och vi har lyssnat på när han läser ett utdrag ur en spökbok. Vi har även varit inne på danhojer.se och lyssnat på musik och tittat på alla böcker som Dan har skrivit. Denna sida kan man gärna gå in på hemma. Där finns det mycket att titta på; kanske mest blev barnen intresserade av ”snusksidan”. En annan sida som ni också kan söka upp där hemma är ”smakprov”. Vi läste ett par sidor ur Dan Höjers ”Strumpmannen” på denna sida och målade fina strumpmannen-teckningar. Nu längtar vi till januari när Dan Höjer kommer och hälsar på oss.

matematiken den här veckan har vi arbetat klart med kapitlet Geometri. Nästa vecka börjar vi med kapitel 3: Räknesätten. Vi har även börjat hårdträna huvudräkning, så att tabellerna i addition och subtraktion med talen 0-20 sitter och inte tar massa energi från matte-tänkandet.

I NO har vi pratat och läst om hur jorden snurrar runt solen och runt sin egen axel samt hur detta hör ihop med varför vi har våra olika årstider, dag och natt.

SO:n jobbar vi med tema samhälle. Den här veckan har vi bland annat pratat om sjukvård och ambulans.

Den blå gruppen har haft bild.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
Våra mailadresser:

Nästa vecka v. 47:
Måndag: Bokbuss (blå)
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA:      Kiwi+ stencil+ev extra läspapper. Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.

Skriv gärna svar på barnens veckobrev i brevhem-boken.

Ev läxa att räkna till 20 på engelska om du fortfarande är osäker.

Frivillig matteläxa till fredag.
                     

Trevlig helg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar