Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 23 november 2017

År 2 Veckobrev v.47

På svenskan denna vecka har vi arbetat en hel del i ”forma språket”. Där läser vi texter, diskuterar vissa frågeställningar, skriver meningar… Vi har lämnat kojorna bakom oss och nu handlar det en hel del om sport. Vi kombinerade svenskan med matte denna vecka när vi pratade om vilka olika fritidsaktiviteter som barnen hade. Diskussionen avslutades med att vi pratade om olika diagram och även gjorde ett stapeldiagram. Fotboll visade sig vara den mest populära fritidsaktiviteten i den röda gruppen.
Då Pernilla ska på kurs under fredagen kommer Kiwiläsningen att utgå, men ta ändå med er böckerna tillbaka. Vi kommer inte heller att skriva några nya brev hem till er.

Nu när vi har avslutat badet har idrotten kommit igång på riktigt, på onsdagar för de blåa och på torsdagar för de röda. Vi har även under denna vecka startat elevens val. Då jobbar eleverna med lite olika saker utifrån sin framåtsyftande plan.

engelskan har vi beskrivit djur. Vi har lyssnat på beskrivningar och målat djuren i rätt färg och vi har själva beskrivit djuren för klasskamraterna. Vi räknar, säger färger och lyssnar på ”Old MacDonald”. Vi ska snart börja med ”The body”.

matematiken den här veckan har vi startat med de fyra räknesätten på kap.3, addition och subtraktion.

NO:n har vi fortsatt med jordens rörelse runt solen och årstiderna.

Den röda gruppen har haft bild. Där har man förberett inför årets julkalender som vi kommer att ha i klassrummen.

SO:n fortsätter vi med tema samhället. Vi har arbetat med ”toalettvett”: rening och avlopp. Vi har också börjat nosa på ”vår familj”.

Nästa vecka v. 48:
Måndag: Föräldraråd kl 18: Har vi några representanter som går??
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)
Fredag: Adventssamling i kyrkan.

LÄXA:      Kiwi+ stencil+ev extra läspapper. Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.
Frivillig matteläxa till fredag.
                     
Trevlig helg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
magnus.hjertstrom@norrkoping.se
ingela2.johansson@norrkoping.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar