Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 9 november 2017

År 3

Veckobrev v. 46

Hej!
Nästa vecka har vi barnboksvecka med temat Dan Höjer. Eleverna får läsa ur Dan Höjers böcker; hela böcker eller valda delar ur olika böcker. De kommer också att få söka fakta och skriva om Dan Höjer. Vi har även Dan Höjer som högläsningsbok i klassen. Vi läser nu hans serie om "Cirkusdeckarna". På onsdag kommer barnen att få läsa för sina fadderbarn. Möjligen blir det något tillfälle till. Schemat kan bli något förändrat den här veckan. Det blir inga läxor i kiwi eller matematik. Eleverna ska i stället läsa någon bok av Dan Höjer. Meningen är att de lägger ner ungefär samma tid till den läsningen som de annars lägger på kiwi - och matteuppgifter.
Alla elever har fått tillgång till inläsningstjänst där de också har laddat hem någon eller flera av Dan Höjers böcker. Vi tänker att det är ett bra tillfälle att använda inläsningstjänst hemma till den här uppgiften. Hör av er om ni inte har möjlighet att läsa/ lyssna på böckerna hemma. Eleven kan då få låna hem någon bok i stället.
Linnéa är tillbaka från sin föräldraledighet och är nu med som resurs i klassen. Hon kommer även att ha några lektioner. Linnéa tar över de tider som Monica har varit i klassen. Monica kommer att fortsätta ha bild med klassen och även slöjd, då Linda studerar eller är på praktik.
Vikbolandsskolan kommer att ha öppet hus onsdagen den 6 december kl. 17.00 - 19.00. Alla elever har fått med info-blad m detta.

Vänligen
Inger och Åsa

Ps. Angående läsläxan av Dan Höjer
Tyvärr så kan man inte ladda ner kostnadsfritt någon bok av Dan Höjer.
Vi blev alla lite lurade då vi första gången sökte på Dan Höjer och fick upp många förslag. Vår första tanke var att han skrivit böckerna själv eller tillsammans med annan författare. När eleverna sedan laddat hem böckerna insåg vi Dan Höjer inte alls var någon av författarna.
Barnen får i stället välja en annan bok/författare som de vill läsa och lyssna på till sin läsläxa. Ds.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar