Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 10 november 2017

Veckobrev förskoleklass v.46

Då har vi kört på en vecka igen efter lovet. Delfinerna har nu fått sitt nya klassrum inne i det lila rummet, där musiken var innan. Vi hoppas och tror att det kommer att bli jättebra där, med färre störningstillfällen, samt en Smartboard att jobba med.

Delfinerna har även haft vikarien Iréne Swärd i klassen, då Marie har varit ledig v.45. Iréne gick i pension i somras, men jobbade i förskoleklassen innan dess.

Vi har fått en ”affär” att leka i, som vi fixade i ordning under höstlovet. Där är det nu väldigt populärt att leka J.

I Språkleken har vi pratat om sammansatta ord och om olika sätt att avsluta en mening. Vi har även spelat Bingo där barnen fått träna på vilka bokstäver som hör ihop med munnarna Tandväsaren (S), Tungrullaren (R), Gapmunnen (A), Tunghöjdaren (L) och Rundmunnen (O).

I Matteleken har vi både jobbat vidare i matteboken med att bygga med klossar, samt lekt olika mattelekar.

På onsdagen gick barnen en lång promenad till skogen och fick träna på att gå i led och att hålla i sin handkompis.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Under vecka 46 kommer skolan att ha Barnboksvecka. Författaren Dan Höjer kommer till skolan och hälsar på efter jullovet, så innan dess kommer vi att titta närmare på hans böcker Cirkusdeckarna och Strumpmannen mfl. Bland annat kommer barnens faddrar att komma till klassen och läsa för sina fadderbarn.

Vi kommer också att gå vidare från vårt hösttema och prata om vilka djur som finns i skogen och vad som händer med dem när det börjar bli vinter.

Tänk på att skicka med barnen varmare kläder nu när det blivit kallare. En del barn klagar på att de fryser på rasterna. Gärna mössa, vantar och överdragsbyxor.

Den 21/11 kommer vi att åka med klassen till brandstationen inne i Norrköping. Där kommer vi att få se föreställningen ”Heta låtar”. Vi åker med hyrd buss 9.50 och är tillbaka vid lunch (ca. !2.00).

Varje vecka sätter vi upp veckobrevet i våra hallar, samt lägger ut det på vår blogg: https://dagsbergsskolannkpg.blogspot.se/

V.46 Tema: Djur
Måndag: Tema, Språklek/Mattelek
Tisdag: Mattelek/Språklek, Veckans bokstav A
Onsdag: Rörelse, Fadderläsning, Musik
Torsdag: Språklek, Tema
Fredag: Naturgrupp, Fredagskul


Med vänliga hälsningar, Martina och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar