Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 17 november 2017

Veckobrev förskoleklass v.47

Ja, då har ännu en vecka rusat iväg. Under veckan startade vi upp ett nytt tema om skogens djur. Barnen fick komma med förslag på olika sorters djur vi har som lever i skogen och efter det fick de välja varsitt djur att forska vidare kring.

Vi har även arbetat med veckans bokstav som denna vecka var A samt haft språklek. Denna vecka arbetade vi med ordens uppbyggnad samt med sammansatta ord.  
I matteleken fortsatte vi att arbeta med materialet Multilinks. Genom det materialet fick barnen träna på att bygga olika figurer efter ett visst mönster. När de byggt klart sin figur fick de rita av den i sin mattebok.

Under onsdagen fick barnen träffa sina faddrar som läste böcker för dem. Detta var mycket uppskattat och därför kommer vi att göra om det nästa vecka.
Barnen hade även rörelse i gympasalen där de fick röra sig till Röris.

På musiken sjöng vi vidare i Majas alfabetssånger och denna vecka sjöng vi om A som i Ask. Barnen är väldigt duktiga på att sjunga och att lära sig nya sånger.
      
-------------------------------------------------------------------------------------

tisdagen kommer vi att åka iväg till brandstationen och se föreställningen ”Heta låtar”. Vi uppskattar om ni denna dag skickar med en frukt som är lätt att bära med sig i fickan, dvs helst inga fruktlådor, då de inte har med sig sina ryggsäckar.

Övrigt
·        Vi påminner er om att skicka med varma kläder samt ombyteskläder till barnen.
·        Om barnen vill ha sin frukt delad, önskar vi att ni delar den hemma då vi har svårt att lämna barngruppen för att gå iväg till köket.

V.48, Tema ”skogens djur”

Måndag: Veckans bokstav
Tisdag: Språklek, utflykt till brandstationen
Onsdag: Träffa faddrarna, rörelse
Torsdag: Mattelek, pyssel
Fredag: Naturgrupp, fredagskul


Med vänliga hälsningar, Martina och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar