Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 24 november 2017

Veckobrev förskoleklassen v.48

Veckan har bjudit på flera spännande saker. I tisdags hade vi en mycket lyckad utflykt till brandstationen. Vi fick se föreställningen ”Heta låtar” och lära oss hur man gör om det börjar brinna, att man ska ha flytväst i båten och hjälm på huvudet när man cyklar.

På onsdagen hade vi fadderläsning igen. Då fick barnen sitta och lyssna på sina faddrar som läste böcker för dem. Även denna stund var väldigt uppskattad!

I vårt tema har barnen nu klistrat upp sina djur på färgade papper. Sedan fick de välja ut en faktamening om sitt djur. Denna mening skrev vi pedagoger på ett papper så att barnen sedan fick skriva av meningen själva. Nu sitter alla djur uppe på vår temavägg och man kan läsa barnens faktameningar till varje djur.

Veckans bokstav var P och barnen har ritat fina Paket. Dessa paket ska vi snart sätta upp under vår adventskalendergran som sitter på tavlan. På baksidan av paketen kommer det sedan att stå lite fakta eller någon kluring som vi ska läsa om varje dag fram till jul.
---------------------------------------------------------------------------------------
Måndagen den 27/11 kl.18.00 är det föräldraråd. Alla som vill är välkomna att vara med. Vill man framföra något på föräldrarådet, men inte kan vara med, så kan man be Martina eller representanten att framföra detta.

Onsdagen den 29/11 tänkte vi ha en visardag. Då får man ta med en leksak att visa för gruppen och sedan leka med.

Fredagen den 1/12 kl.10.00 kommer vi att gå till Dagsbergs kyrka för att vara med på en adventsamling.

V.48 Tema: Skogens djur
Måndag: Veckans bokstav K, Språklek/Mattelek
Tisdag: Språklek/Mattelek
Onsdag: Visardag, Rörelse, Musik
Torsdag: Språklek, Tema
Fredag: Adventssamling, Fredagskul


Med vänliga hälsningar, Martina och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar