Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 8 december 2017

År 2 Veckobrev v.49

Nu har vi nedräkning till jul här i skolan. Varje dag startar vi dagen med att läsa om Mila som önskar sig en riktig jul och om hur Elfrid ska hjälpa henne om hon inte somnar… Vi öppnar luckan i vår fina julkalender och läser några tänkvärda ordspråk varje dag.

svenskan denna vecka har vi arbetat i ”forma språket”. Vi har läst om Love och hans kompisar och gjort upp regler som ska gälla i Loves koja. Vi har gjort klart första kapitlet och utvärderat vad vi har lärt oss vad gäller att läsa enkla texter, skriva texter med punkt och stor bokstav och om vi tycker att vi kan samtala och uttrycka våra tankar.   

engelskan har vi tittat på ”Pick a colour” eller rättare sagt försökt. Vi har så dåligt nät att det blev vissa svårigheter. Vi ska försöka att få till ett nytt tillfälle för de röda att titta, men ni får gärna titta hemma om ni vill (the body). Därefter lekte vi leken point at och alla fick peka på rätt kroppsdel. Öva gärna på lite kroppsdelar hemma (leg, foot, arm, hand, finger tex).

matematiken den här veckan har vi fortsatt att arbeta med addition och subtraktion. Eleverna har räknat med ental och tiotal samt tiotalsövergång, då eleverna behöver växla mellan tiotal och ental. Idag fredag ska vi titta på en tomtefilm och ha lite ”filmmatte”.

No:n har vi checkat av kunskapskravet ”Eleven kan visa och beskriva hur solen, månen och jorden rör sig i förhållande till varandra.” inom arbetsområde rymden och det har gått bra för alla barn. Nästa vecka kommer eleverna få forska om en planet ihop med en/två kamrater.

tekniken har vi arbetat vidare med teknik hemma om bl.a. kläder. Barnen har varit väldigt intresserade av storlek- och tvättmärkningen, så ni kan fråga hemma om de är intresserade av att hjälpa till med tvätten.

Den röda gruppen har haft bild. Där har man gjort olika ansiktsmasker.

SO:n fortsätter vi med tema samhället. Vi pratar om skolan och varför man måste gå i skolan, om skolplikt och hur länge man går i skolan.
Vi vill redan nu berätta att Petra kommer att vara föräldraledig hela januari. Linnéa som nu jobbar i år 3 och är utbildad lärare kommer att vikariera och ta över matematiken, no:n och tekniken.

Nästa vecka v. 50:
Onsdag: ingen idrott; Vi firar lucia. 3:orna ska sjunga för oss. Kom gärna kl 8.10 så vi hinner i tid.
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA:      Kiwi+ stencil+ev extra läspapper. Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag! Sista läsläxan för terminen.
Vi önskar att ni läser trots att det blir lov så ni håller läsningen vid liv. Välj böcker ni själva önskar. Vem vet, kanske kommer tomten till några med en bok i julklapp.

Trevlig advent önskar
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar