Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 15 december 2017

År 2 Veckobrev v.50

Nu har en hel termin passerat, bara en vecka kvar. Vi tycker att det har varit fantastiska månader tillsammans med barnen. Det är så härligt att se den utveckling som sker, vad de lär sig mycket! Vi hoppas nu att alla får en underbar jul och ett gott nytt år.

svenskan denna vecka har vi skrivit berättelser i par på datorn. De fick ett förslag på en berättelse att skriva men alla valde att skriva en helt fri saga. Många handlade om djur av olika slag och deras julfirande. Det blev väldigt lyckade samarbeten!

engelskan har vi tittat på ”Pick a colour” (the body) och lyssnat på en sång. Därefter lekte vi leken point at och gjorde loppor med uppmaningar.

matematiken den här veckan har vi arbetat med växling mellan ental och tiotal i addition och subtraktion.

No:n har vi haft pararbete där eleverna läst och skrivit om varsin planet i vårt solsystem.

SO:n har vi börjat prata om världen. Vi pratar om världens olika delar och tittar på kartan.

Nästa vecka v. 51:
Måndag: pysseldag med de andra klasserna på skolan.

Onsdag: inneidrott medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)

Torsdag: Vi myser lite på fm och önskar varandra en god jul.
inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

Fredag: Julavslutning: Alla barn på skolan kommer att ha en gemensam julavslutning i kyrkan fredagen den 22 december. Avslutningen börjar kl 8.30, så vi vill att alla barn är utanför klassrummet kl 8.10. Tyvärr har vi inte möjlighet att bjuda in föräldrar till kyrkan då det inte finns tillräckligt med plats för alla. Efter avslutningen går vi tillsammans tillbaka till skolan där vi säger hejdå. Bussar går hem kl 10.

Trevlig advent önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar