Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 12 januari 2018

År 2 Veckobrev v.2

Så var vi tillbaka igen och igång och jobbar. Hoppas att alla har haft ett bra lov. Vi har förstått att en del tyvärr varit sjuka och vi har också startat den nya terminen med en del sjukdom både bland barn och vuxna. Vi hoppas att alla snart är på benen igen.

svenskan denna vecka har vi pratat en del om jullovet. Vi har skrivit och målat berättelser om lovet och du röda har även haft en samarbetsövning kring detta tema där de försökt hitta något de båda gjort på lovet och något som bara en av dem gjort. Detta samarbete resulterade i fina teckningar som vi hängt upp i klassrummet.

engelskan har vi beskrivit djur, övat på meningar som: ”The cow has four legs, The cat is brown”. Vi har räknat till 20, för att repetera dessa siffror. Tycker ni fortfarande att det är svårt, öva lite hemma igen så att siffrorna sitter ordentligt. Vi har också lyssnat på ”If you´re happy and you know it clap your hands” på youtube. Lyssna gärna hemma och sjung med.

matematiken den här veckan har vi repeterat och försökt avsluta de fyra räknesätten. Nu kommer vi att börja arbeta med längd.

SO:n har vi startat ett nytt tema som handlar om mat. Vi kommer att prata om vilken mat som är viktig och nyttig för oss, men också hur vi ska tänka kring mat och miljö.

Nästa vecka v. 3:
Måndag: bokbuss
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA:      Kiwi+ stencil Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.

Frivillig matteläxa till fredag.
                     
Trevlig helg önskar 
Pernilla, Linnéa, Magnus och Ingela.Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
magnus.hjertstrom@norrkoping.se
ingela2.johansson@norrkoping.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar