Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 18 januari 2018

År 2 Veckobrev v.3

Ännu en vecka gjord. Några barn har blivit friska, andra har blivit sjuka men det är väl sådana tider. Vi vuxna har i alla fall hållit oss på benen denna vecka.
I måndags skulle vi ha gått till bokbussen var tanken, men tyvärr blev det inte så. Under hela hösten har vi gått varje udda vecka och trodde därför att bokbussen skulle komma denna vecka, men till den här terminen hade de bytt till jämna veckor. Vi kommer därför att gå dit på måndag. Då ska alla få gå eftersom det är viktigt att alla får lämna tillbaka och låna nya böcker. Därefter kommer vi att gå till bokbussen en gång per månad.

svenskan denna vecka har vi introducerat ordet ”ordklasser”. Vi kommer under några veckor framöver att arbeta med tre ordklasser och denna vecka har vi lärt oss vad ett substantiv är. Vi har letat efter substantiv i klassrummet, i tystläsningsboken och utomhus. Vi har skrivit ord, meningar och målat till substantiven. Målet är att alla ska veta vad ett substantiv är ( en sak som man kan sätta en, ett eller flera framför) och ge exempel på ett substantiv ( boll, hus, maskar)

engelskan har vi sjungit ”Head and shoulders”, repeterat kroppsord och gjort klart våra loppor med uppmaningar.

matematiken den här veckan har vi påbörjat kapitel 4, räknat med mynt och sedlar. Under fredagen kommer vi att börja jobba med mätning av längder.

SO:n har vi pratat om nyttig och onyttig mat. Vi har målat mat som vi bör äta och mat som vi bör avstå. Vi har pratat om proteiner och gjort en frågesport.

NO:n har vi pratat om vatten. Vi pratar om söt- och saltvatten och om vattnets kretslopp.

musiken i tisdags fick vi en ny lärare. Oscar jobbar kvar, men kommer nu även att ha hjälp av ytterligare en lärare.

Nästa vecka v. 4:
Måndag: bokbuss
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: ingen idrott för de röda: Vi ska ha besök av författaren Dan Höjer

LÄXA:      Kiwi+ stencil Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.

Kunna berätta vad ett substantiv är och ge ett exempel.

Frivillig matteläxa till fredag.
                     
Trevlig helg önskar 
Pernilla, Linnéa, Magnus och Ingela.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar