Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 26 januari 2018

År 2 Veckobrev v.4

Wow, vilket härligt besök vi hade igår när Dan Höjer var här! Det var fart och fläkt i en timme. Barnen ställde många frågor och det blev väldigt många skratt. Vi fick en del bok tips, men även en del skrivtips: ”Du ska ljuga”, Du ska stjäla” ”Börja gärna med slutet” och ”Skriv dåligt”… Tyvärr fick vi också höra hur mammorna gjorde förr med sina barn när det inte fanns några näsdukar…. BLÄ! Trots dessa lärdomar blev det en rolig och underbar föreställning och många autografer delades ut.

svenskan denna vecka har vi fortsatt med ordklasser, men denna gång har vi övat på adjektiv. (Öva hemma på ”Adjektiv är hur man är till exempel röd och kär.”) Vi har beskrivit saker i klassrummet och härmat emojier. Vi har också målat en känsla och skrivit om ett tillfälle när vi varit glada, ledsna, rädda eller arga.
Nu har vi också varit till bokbussen. Vi har både fått låna nya böcker och kunnat lämna tillbaka alla böcker från i höstas.

engelskan har vi sjungit och använt oss av uppmaningarna på våra loppor.

NO:n har vi fortsatt vårt arbete om vatten. Vi har gjort en del experiment.

Snart är det dags för utvecklingssamtal. Tre måndagar med start i vecka 6 kommer vi att träffas och prata om hur det går i skolan.

Vi kommer även att starta ett nytt läsprojekt. Denna gång kommer det att vara i form av ett läsbingo. När du läst 15 minuter, får du fylla i en ruta på bingobrickan. Lämnas åter fredag om 2 veckor.
Nästa vecka v. 5:
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA:      Kiwi+ stencil Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Läsbingo, 2 kommande veckor.
Kunna berätta vad ett adjektiv är och ge ett exempel.
Frivillig matteläxa till fredag.
                     
Trevlig helg önskar 
Pernilla, Linnéa, Magnus och Ingela.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar