Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 11 januari 2018

år 3

Veckobrev v. 3

God fortsättning önskar vi Er!
Nytt för den här terminen är att bokbussen kommer till oss jämna veckor. Första gången blir vecka 4 måndagen den 22/1.
Vi gör en ändring med idrottstiderna: B-gruppen har idrott före lunch och A-gruppen efter lunch (fortfarande är det fredagar).
Läxdagarna kommer att vara som förut: matteläxa tisdag-tisdag, veckans ord onsdag-onsdag,  läsläxa måndag-måndag:  Vi kommer att fortsätta med läsprojektet där vi har klockan som mätinstrument. Eleverna ska träna på att läsa högt hemma flera dagar i veckan. Läsläxan ges till eleverna varje måndag och ska lämnas in måndagen därpå.

"Sikta mot stjärnorna"
Även i år blir schacktävling för Sveriges lågstadiebarn. Vi har många barn i klassen som har anmält sitt intresse. Vi kommer att träna och tävla inom klassen först för att sedan anmäla lag som tävlar mot andra skolor. Lagen ska bestå av tre personer varav minst en tjej och minst en kille. Finalen kommer att avgöras på internet någon gång under april/maj. Vinnande laget  får besök av Christer Fuglesang - Sveriges tillsvidare ende astronaut.

Vänligen
Inger och Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar