Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 19 januari 2018

År 3

Veckobrev v. 4

Hej!
Nästa vecka börjar vi träna lite i matten inför nationella prov. Det är delar ur gamla nationella prov som vi använder (man får inte använda sig av hela prov eller prov från året innan). Veckan därpå börjar vi träna i svenskan.
På måndag börjar bokbussen komma till oss igen. På onsdag kommer barnen att få läsa för sina fadderbarn. Det kommer även att bli något annat kul att göra tillsammans med förskoleklassen.
På torsdag får vi författarbesök av Dan Höjer. Eleverna i klassen har gjort små fina böcker där de skrivit fakta om Dan Höjer. De har skrivit vad de läst för böcker vad de tyckte bäst om samt ritat en del till. Eleverna får ta med sig sina böcker och visa för Dan Höjer. Dan Höjer kommer att berätta en del om hur han tycker det är att vara författare och barnen har möjlighet att ställa frågor till honom.
På måndag kommer eleverna att få med sig en enkät om läsning som vi vill att ni tillsammans fyller i och lämnar tillbaka måndag v 5. Det är en enkät skolverket har men vi kommer inte att skicka den dit, det är endast  vi lärare som tar del av enkäten. Uppgiften ingår i läslyftet som vi deltar i på skolan.

Trevlig helg!
önskar
Inger och Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar