Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 19 januari 2018

Veckobrev förskoleklassen v.4


I onsdags startade vi med vårt nya tema JAG. Vi kommer att prata om hur man ser ut, var man bor, hur ens familj ser ut, vad man har för intressen, vad man heter osv. Barnen fick göra ett självporträtt, där man fick halva sig själv på foto och skulle sedan rita andra halvan själv. På en svensklektion fick de sedan skriva namnskyltar till sina porträtt. Titta gärna in på våra temaväggar i klassrummen för att se de fina bilderna.

 

Veckans bokstav var D och efter att vi kommit på massor av ord som innehöll D, såg vi ett avsnitt av Livet i bokstavslandet. Vi sjöng även om Daggkåpan på musiklektionen.

 

På idrotten fick Rävarna träna på att lyssna, ta instruktioner och leka tillsammans. Allt fungerade jättebra även i omklädningsrummen efteråt. Det kändes som om de var väldigt nöjda med sin första idrottslektion. Nästa vecka är det Delfinernas tur J

---------------------------------------------------------------------------------

 

På onsdag den 24/1 kommer faddrarna från åk3 att vara hos oss hela förmiddagen. Först kommer de att läsa ihop med sina fadderbarn. Sen följer Delfinernas faddrar med till idrotten och Rävarnas faddrar leker med sina barn.

 

På torsdagen den 25/1 kommer författaren Dan Höjer (som bl.a skrivit Cirkusdeckarna) på besök till skolan. Den dagen lånas Delfinernas klassrum ut till honom och de får istället vara i Blåa rummet (fritafrukostrummet)

 

V.4 Tema: JAG

 

Måndag: Veckans bokstav V, Mattelek

Tisdag: Språklek

Onsdag: Fadderläsning, Idrott (Delfinerna), Musik

Torsdag: Mattelek, Språklek

Fredag: Naturgrupp, Fredagskul

 

Med vänliga hälsningar, Martina och Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar