Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 26 januari 2018

Veckobrev förskoleklassen v.5


I svenskan har vi jobbat med bokstaven V och målat vantar. Vi har även pratat om ljud i början av ord, ex and + s i början = sand.

 

I matteleken har vi bland annat börjat prata lite om tiokamraterna och jobbat vidare i matteboken där vi barnen fått träna på de geometriska formerna.

 

Under onsdagen hade vi våra faddrar från 3an hos oss. De läste för sina fadderbarn, lekte tillsammans med våra barn. Det var mycket uppskattat!

 

På torsdagen hade vi skolan författarbesök av Dan Höjer. Vi fick träffa honom en liten stund och alla barn fick varsitt bokmärke med författarens autograf.

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Under v.6 kommer jag (Martina) att vara bortrest. Vår skola ingår i ett projekt (Erasmus) där vi åker till olika länder för att studera deras skolor och få inspiration. Jag kommer att åka till Portugal tillsammans med en kollega från Tåby skola. Under den veckan kommer Gunnel Persson och Kerstin Söderholm ha ansvar för klassen.

 

V.5 Tema: JAG

 

Måndag: Veckans bokstav G, Mattelek/Språklek

Tisdag: Språklek/Mattelek

Onsdag: Tema, Idrott (Rävarna), Musik

Torsdag: Språklek, Mattelek

Fredag: Naturgrupp, Fredagskul

 

Med vänliga hälsningar, Martina och Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar