Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 februari 2018

År 2 Veckobrev v.5

svenskan har vi fortsatt med ordklasser, denna gång med verb. Vi har gjort verb-leken där vi lekte charader. Vi har också repeterat substantiv och adjektiv och gjort en del stenciler. Till nästa vecka gäller det att de som känner sig osäkra på dessa ordklasser övar lite extra hemma för tanken är att vi ska genomföra ett litet test. Vi ska under nästa vecka även fortsätta i forma språket. Vi kommer bland annat att måla och skriva om vår senaste födelsedag. Eleverna bör därför hemma förbereda sig för att kunna delge sin födelsedag i 4 steg (se nedan).

engelskan har vi tittat på ”Kids english zone” programmet kallat ”She´s got red hair” och målat självporträtt, som vi sedan ska använda för att beskriva oss själva. Vi har fortsatt öva på kroppsord och skrivit en del ord som hand, finger, leg…

matematiken den här veckan har vi repeterat och tränat praktiskt på att växla mynt och sedlar, samt att mäta med meterband och linjal. Vi har även börjat prata en del om viktenheter.

I NO har vi fortsatt med tema vatten. Vi har pratat om vattnets tre faser (is, flytande och ånga). Vi har även fortsatt att prata om vattnets kretslopp. Vi har ett pågående experiment där vi separerar salt från vatten i en saltvattenlösning genom dunstning.

Den röda gruppen har haft bild. Vi har målat vattnets kretslopp.

Nästa vecka v. 6:
Måndag: Bokbuss (röd) Samtal röda!
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå) Samtal röda!
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA:      Kiwi+ stencil. Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.
Skriv gärna svar på barnens veckobrev i brevhem-boken.
Läsbingo, inlämning på fredag.
Förbered dig inför kommande lektion i svenska: Fundera över din förra födelsedag, beskriv den i 4 steg (exv frukost på sängen, paket, tacos, pannkakstårta).
Frivillig matteläxa måndag till fredag.
Kunna förklara vad ett substantiv, adjektiv och ett verb är. Kunna ge exempel.

Under vecka 7 kommer vi att åka till Stallet och åka skridskor. Ta en titt bland era skridskor och hjälmar. Vi hoppas att så många som möjligt kan fixa skridskor på egen hand. Om du inte lyckas med detta finns det några låneskridskor på Tåby. Behöver du låna vill vi att du meddelar oss redan under nästa vecka.

Trevlig helg önskar
Pernilla, Petra, Linnéa, Magnus och Ingela.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar