Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 16 februari 2018

År 2 Veckobrev v.7

JIPPI!! Vad vi är bra. Vi lyckades återigen med läsprojektet! Alla har verkligen bidragit på ett bra sätt och den positivitet som barnen har visat till bingot och även ni föräldrar är underbart att se och höra. Att vi lyckades gjorde att vi i tisdags tittade på en film. Sju barn hade också läst ALLA bingorutor och därför bjöds vi också på popcorn och saft. Bra jobbat allihop!

Under onsdagen hade vi skridskodag vid Stallet. Vi var ute och njöt av bra väder, bra skridskois, korv med bröd och härlig kamratskap. Alla skötte sig så bra och vi fick en väldigt trevlig dag tillsammans.

svenskan har vi läst en faktatext, strukit under viktiga ord och sedan berättat om krokodilen utifrån dessa stödord. Barnen var verkligen duktiga! Vi har också övat på att skriva argumenterande texter. Vi har skrivit om Melodifestivalen och berättat om vi tycker det är bra och varför och om vi anser att rätt/fel låt vann och varför vi tycker så.

engelskan har vi arbetat sista passet med The body. Vi använde oss bla av våra självporträtt, som barnen för övrigt fick ta med sig hem, och alla fick peka och berätta vad alla delar i ansiktet heter. Alla fick också titta på en bild av Pippi och namnge olika kroppsdelar. Det gick väldigt bra för alla. Efter lovet kommer vi att lära oss namn på olika familjemedlemmar. Varje morgon när vi har samling säger vi dagens namn både på svenska och engelska.  

matematiken den här veckan har vi fortsatt repetitionen av klockan, analog tid.

På  NO har vi börjat med tema LUFT.

På torsdagen när de röda egentligen brukar ha idrott blev vi inbjudna till Dagsbergsgården för att lyssna på musik. Det var Kulturskolan som uppträdde. Tyvärr ledde detta till att idrotten var tvungen att ställas in.

Nästa vecka v. 8:
Sportlov

Ytterligare nästa vecka: v. 9
Tisdag: Alexandra och Kenneth kommer att prata med fotbollsgrabbarna i år 2 och 3 och göra upp regler för fotbollen och prata om hur man bör vara mot varandra för att minimera konflikter som ibland har uppstått.
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA:      Kiwi+ stencil. Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.
Skriv gärna svar på barnens veckobrev i brevhem-boken.
Förbered att berätta om din favoritfilm. Tänk ut (och skriv ev upp) tre delar av filmen (början, mitten och slutet) så att det går lättare för dig att måla och skriva om den här.
Frivillig matteläxa måndag till fredag.

Trevligt lov önskar
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar