Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 8 februari 2018

Fritas månadsbrev

Hej alla därhemma!

Januari flög förbi med farlig fart och vi är redan en bra bit in i februari.

Terminsstarten på frita har varit bra. Som vi skrev senast har vi gjort en hel del förändringar kring våra eftermiddagsaktiviteter, något som gett positiva resultat för både barn och vuxna. Nya aktiviteter har gett barnen ny energi och uppmuntrar till nya kompisgrupperingar.

Våra onsdagar med skogstur har genomförts fast vädret kanske inte varit toppen alla veckor. Någon gång blev det en långpromenad när det var alldeles för blött ;-). Numera går vi klassvis, något som gillas av de flesta barn.

Vårt tema med drömhusbygge som fortfarande pågår har varit otroligt populärt och lockat många barn att skapa. Vi hoppas kunna visa upp resultatet av alla byggen vid ett senare tillfälle! Det är jätteroligt att se vilka idéer som kommer fram och hur barnen sedan löser uppgiften att omsätta det i praktiken.

Om några veckor är det dags att sätta igång ett av våra större projekt den här terminen, växtodling. Ni som varit med tidigare år vet att vi brukar odla en massa tomater, chili, blommor m.m. som sedan finns till försäljning på vår årliga vårfest. En liten önskan: ni som eventuellt har en massa krukor och fat som står och skräpar hemma… frita tar gärna emot det ni inte behöver själva!

Vi vill också passa på att påminna alla om att kolla så barnen har ordentligt med ombyteskläder (och tillräckligt varma kläder!) på frita. Så här års kan det bli många byten på en dag och vårt lager av lånekläder börja ta slut.

Till sist; månd-tisd 19-20 mars är det studiedagar, alltså ingen skola men frita har öppet som vanligt. Vi kommer att sätta upp tomma scheman för dessa dagar i blå rummet på frita där ni själva kan fylla i om era barn behöver omsorg de dagarna. Schemana plockas ner den 23 feb så se till att ni fyllt i innan dess.

Hoppas ni alla får ett härligt sportlov!


Varma hälsningar;
 Personalen på frita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar