Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 februari 2018

Veckobrev förskoleklassen v.6


Bokstaven har den här veckan varit G och vi har bland annat klippt och klistrat fina strutar med olika glassmaker i. På musiken sjöng vi om Gräslök. Nu kan barnen väldigt många bokstavssånger och vi tänker att vi längre fram i vår ska sjunga upp dessa sånger för våra faddrar.

 

I matten har vi jobbat vidare i matteboken kring ämnen former. Vi har även pratat lite om klockan. Vad heter visarna, hur många minuter är det på en timme, vad är klockan när vi går och lägger oss osv.

 

I temat har vi pratat om släktträd. Barnen har fått varsitt träd som de fått färglägga och sedan fyllt i sitt egna namn överst i trädet. Sen är tanken att vi ska fylla på med föräldrars namn, mor-och farföräldrars namn och till sist även gammelmor-och farföräldrar. Vi har pratat om att man kan ha flera mammor eller pappor och att man kanske inte vet vad ens gammelmormor heter t.ex. Självklart får man fylla i flera namn i samma ruta. Det är helt upp till barnen vilka namn de vill ha med. Har ni som föräldrar lust att hjälpa till med detta projekt, så får ni gärna skriva namnen på era släktingar i barnens kontaktböcker. Så kan vi sedan fylla i namnen i träden.

---------------------------------------------------------------------------------------

Under v.6 kommer jag (Martina) att vara bortrest. Gunnel Persson och Kerstin Söderholm har då ansvar för klassen.

 

Tisdagen den 13/2 kl. 18.00 är det föräldraråd. Meddela om det är något man vill ta upp till vår klassrepresentant Josefin Helle.

 

Den 14/2 ska hela skolan åka på skridskodag. Kolla gärna redan nu om barnen har skridskor eller kan låna av någon. Löser man det inte själv, så kan man få låna från skolan. Mer info kommer!

 

V.6 Tema: JAG

Måndag: Veckans bokstav U, Mattelek/Språklek

Tisdag: Språklek/Mattelek

Onsdag: Tema/pyssel, Idrott (Delfinerna)

Torsdag: Språklek, Mattelek, Musik

Fredag: Naturgrupp, Fredagskul

 

Med vänliga hälsningar, Martina, Kerstin och Gunnel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar