Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 9 mars 2018

Veckobrev förskoleklassen v.11Ännu en vecka har rullat på och vi är redan inne i mars. Tiden går så fort!
Vi har i språkleken jobbat både i svenskboken och i Bornholm med att räkna ljuden i orden. Vi har även ritat fiskar på veckans bokstav F samt sjungit om Förgätmigej.

I matteleken har vi jobbat med längd och bredd och jämfört olika material med varandra. Vi har även pratat lite om klockan och det var barnen väldigt intresserade av!

I temat har vi pratat om vår familj och om att familjer kan se väldigt olika ut. Barnen fick sedan rita sin familj samt skriva vilka som var med på teckningen.
----------------------------------------------------------------------------------------
Vecka 11 och 12 kommer vi att ha en student på lärarutbildningen hos oss i klassen. Se hennes anslag i hallen.
Under v.11, 12 och 13 kommer som planerat att ha våra utvecklingssamtal. Kerstin kommer att vara inne i klassen under samtalstiderna.

Den 19-20/3 är det studiedagar och alltså ingen förskoleklass. Frita är öppet som vanligt och vi påminner om att ni med fritaplats meddelar om barnen ska vara här eller är lediga dessa dagar.V.11 Tema: JAG
Måndag: Veckans bokstav, Mattelek
Tisdag: Språklek, Tema
Onsdag: Språklek, Idrott (Delfinerna)
Torsdag: Mattelek, Språklek, Musik
Fredag: Naturgrupp, Fredagskul


Med vänliga hälsningar, Martina, Marie och Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar