Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 16 mars 2018

År 2 Veckobrev v.11


svenskan har vi spånat och skrivit ett utkast till en berättelse. Vi har målat 3 bilder; början, mitten och slutet. Vi har också målat 3 bilder till varje mening. Utifrån dessa bilder och meningar ska vi sedan skriva en längre berättelse. I forma språket har vi också skrivit av en faktatext om Blåmesen. Underbart att se alla så koncentrerade. Och vad fint de kan skriva! Riktigt imponerande!

engelskan har vi tittat på ”Pick a colour” om vår familj och sedan beskrivit vår egen familj. Då fick vi öva på familjeorden, men också färger, kroppsord och kläder.

SO:n tittat på några avsnitt som heter ”Är det sant” på nätet och fört diskussioner kring sanna och osanna påståenden; källkritik.

matematiken har vi fortsatt arbeta med addition och subtraktion. Vi jobbar också med spårsidorna i boken.

NO jobbar vi vidare med kroppen. Vi ser mycket faktafilmer.

Vaccination: ”De elever som har lämnat tillbaka blankett för vaccinationssamtycke vaccineras måndagen den 9/4. De vårdnadshavare som har önskat separat tid har fått information om tid”

Nästa vecka v. 12:
Måndag: Studiedag.
Tisdag: Studiedag.
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA:         

Kiwi+ stencil. Läxan är måndag till fredag. Läs lite varje dag!
Vi önskar att ni läser mer än bara kiwi hemma. All lästräning är utvecklande och ju mer barnen kan läsa för er desto lättare blir det att komma framåt i läsningen.

Denna vecka finns det inget brev att svara på, vi utvärderade forma språket kap 3 istället.

Trevlig helg önskar
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar