Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 23 mars 2018

År 2 Veckobrev v.12


Det blev en kortvecka i skolan denna vecka. Barnen var ledig från skolarbete måndag och tisdag medan vi pedagoger satt i skolbänken. Vi har bland annat övat på att skriva planeringar och omdömen i ett nytt datasystem som kommunen har- kallat IST. Vi har också haft möjlighet att gå på föreläsningar och flera av oss var till Renströmmen där en spec. pedagog och en psykolog berättade om neuropsykiatriska sjukdomar som exv Autism och ADHD. Mycket givande och intressant.

Vi har ett bekymmer här. Bokbussen kommer varje jämn vecka. Detta innebär att vi kommer att missa den flera gånger pga studiedag, påsklov och Kolmården. Vi har fått förlängd lånetid, så förhoppningsvis kommer ni att slippa påminnelser. Vi kommer heller inte kunna låna några nya böcker. Låna böcker kommer jag, Pernilla, att göra på biblioteket så vi kan låna lite grann här i skolan. 

svenskan har vi börjat förbereda oss inför besöket till Kolmården. Vi har börjat på kap 2 i forma språket och jobbar numera med att läsa och skriva enkla tankekartor och att läsa och skriva enkla faktatexter. Vi har utgått ifrån bilder på 4 fyra vilda djur som finns på Kolmården och skrivit tankekartor utifrån dessa bilder. Nästa vecka är tanken att vi ska ta dessa tankekartor och skriva enkla faktatexter. Under fredagen ska vi skriva på berättelserna som vi påbörjade förra veckan.

SO:n har vi startat ett nytt tema: Yrken. Vi kommer att läsa och prata om olika yrken, ev göra studiebesök och bjuda in personer hit till skolan som berättar om sina arbeten. Hör gärna av dig om du kan bidra till detta tema i form av besök på skolan eller om vi kan besöka ditt jobb någon förmiddag.

matematiken har vi börjat med ett nytt kapitel som heter statistik och sannolikhet.


Kolmården: Kom ihåg att lämna in lappen om ev matsäck. Vi måste veta senast till måndag om du vill ha pannkakor så vi kan beställa. Vi kommer ju hem senare denna dag. Tyvärr kan vi inte fixa någon skolbuss, men finns behovet får barnen naturligtvis vara på frita denna dag tills ni kan hämta dem.

Nästa vecka v. 13:
Måndag: Karin vik, då Pernilla och Magnus ska på möte hela fm.
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: fm: Vi samarbetar f-3 och ska ha lite ”påskkul” i Ljunga traditionsenligt. Inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)
Fredag: Lov

Vecka 14: Påsklov

Ytterligare nästa vecka:
Måndag: Vaccination: ”De elever som har lämnat tillbaka blankett för vaccinationssamtycke vaccineras måndagen den 9/4. De vårdnadshavare som har önskat separat tid har fått information om tid”
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: Inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)


LÄXA: INGEN Kiwi, men läs gärna andra böcker tillsammans med era barn.

Trevlig helg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar