Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 16 mars 2018

Veckobrev förskoleklassen v.12


Den här veckan har sett lite annorlunda ut, då vi har haft utvecklingssamtal samt att vi har haft en förskollärarstudent (Therese) i klassen.

Veckans bokstav var N och vi har pratat om bokstaven, färglagt den och sjungit om Nypon. Vi har i språkleken också jobbat med att lägga till ljud i början, slutet och i mitten av ord.

I matteleken har vi i matteboken jobbat med högre och lägre, samt att rita saker i längdordning. Vår student Therese hade även en mattelek med Rävarna där de tränade lägesbegrepp och fick olika uppdrag. Hämta något som är kortare än pennan, tyngre än pennan mm. Delfinerna ritade egna mattesagor.

I torsdags hade vi högläsning på vår Smartboard för hela klassen. Boken Gittan och älgbrorsorna fick vi lyssna och titta på. Ett jättekul sett att variera läsningen på!

I temat har barnen fått rita sin favoritmat. Kul att se allas olika favoriter!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Måndag och tisdag 19-20/3 är det studiedagar och ingen förskoleklass.

Torsdagen den 29/3 har vi fadderdag på skolan. Vi kommer att gå till skogen och medverka i olika stationer med påsktema. Vi äter lunch som vanligt, men om man vill får man gärna ha med sig en liten fikamatsäck då.

V.12 Tema: JAG

Måndag: studiedag

Tisdag: studiedag

Onsdag: Tema, Idrott (Delfinerna)

Torsdag: Språklek, Mattelek, Musik

Fredag: Naturgrupp, Fredagskul

 

Med vänliga hälsningar, Martina, Marie och Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar