Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 23 mars 2018

Veckobrev förskoleklassen v.13


Denna vecka blev kortare än vanligt då vi hade två studiedagar i början av veckan.

Vi har fortsatt med vårt temaarbete Jag, där barnen denna vecka fick rita och skriva om något de tycker om att göra. Det blev väldigt fina teckningar som nu sitter uppe på väggarna i våra klassrum, ni får gärna gå in och titta på dem.  

I matteleken jobbade vi med vikt och barnen fick undersöka vad som vad tyngst respektive lättast. De fick även arbeta med volym och fundera över vad som rymmer mer respektive mindre vatten än ett vattenglas.

Språkleken denna vecka hade Therese med sig saltdeg som barnen fick forma förra veckans bokstav N med. Det blev ingen ny bokstav denna korta vecka J

-----------------------------------------------------------------------------------------

Torsdagen den 29/3 har vi fadderdag på skolan. Vi kommer att gå till skogen och medverka i olika stationer med påsktema. Vi äter lunch som vanligt, men om man vill får man gärna ha med sig en liten fikamatsäck då.

V.14 är det påsklov. Glad Påsk!

Torsdagen den 12/4 kommer blivande förskoleklass på besök. Under den stunden kommer Kerstin ha hand om klassen, då Martina och Marie tar emot de nya eleverna.

V.16-17 kommer Marie att vara föräldraledig. Under dessa veckor kommer Kerstin att vara ansvarig för Delfinerna. Vi får även en student hos oss dessa veckor, Marie, som läser till förskollärare.

 

V.13 Tema: JAG

Måndag: Veckans bokstav, Mattelek

Tisdag: Påskpyssel

Onsdag: Språklek, Idrott (Rävar)

Torsdag: Fadderdag

Fredag: Ledigt

V.15 Tema: JAG

Måndag: Veckans bokstav, Mattelek

Tisdag: Språklek

Onsdag: Tema, Idrott (Rävar)

Torsdag: Blivande f-klass på besök

Fredag: Naturgrupp, Fredagskul

 

Med vänliga hälsningar, Martina, Marie och Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar