Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 13 april 2018

År 2 Veckobrev v.15


svenskan har vi fortsatt förberedelserna inför besöket på Kolmården. Vi har i par läst faktatexter, strukit under viktiga ”komihåg-ord” och därefter skrivit faktatexter om järv, varg eller lodjur, djur som vi kommer att få lära oss mer om på Kolmården. Vi har också skrivit lite på våra berättelser som vi började med innan påsk.

SO:n fortsätter vi med Yrken. Vi tittar på en del filmer för att lära oss om olika yrken som finns. Vi har också haft en del föräldrabesök här och kommer även att träffa några föräldrar framöver, vilket vi är mycket glada för.

matematiken har vi börjat arbeta med multiplikation och på NO:n har vi förberett oss inför besöket på Kolmården. Vi har pratat om djur och lärt oss om näringskedjor och näringsväv.

Nästa vecka v. 16:
Måndag: Vi åker till Kolmården kl 9.00. Vi startar skolan som vanligt och kommer att vara tillbaka ca kl 15. Kom ihåg att ta med matsäck om du inte sagt till om att få pannkakor. Även om du beställt pannkakor kanske du vill ha med dig någon frukt och någonting mer att dricka. Tänk också på att ha en bra väska så att du orkar bära din packning (även pannkakorna) och att ha kläder efter väder. (se gärna även tidigare utskick)
Onsdag: inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: Inneidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA: INGEN Kiwi, vi startar ett nytt läsprojekt som sträcker sig under två veckors tid. En inlämning kommer att ske fredagen v.16 och en fredagen v.17. Denna gång knyter vi projektet till matte och räknar med ”tid”. Vi skickar med böcker som vi tror passar bra, men man behöver inte läsa just de böckerna om man har egna böcker hemma som man hellre läser. Det viktiga är att vi läser (varje dag). Om du läser mycket och vill ha en ny bok är det bara att du säger till så fixar vi det.

Matteläxa: frivillig till fredag.

Trevlig helg önskar Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34Inga kommentarer:

Skicka en kommentar