Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 26 april 2018

År 2 Veckobrev v.17I onsdags hade vi en trevlig utflykt till de Geer där vi lyssnade på symfoniorkestern och tittade på en liten teater om Nasse som hittade en stol och inte riktigt visste vad den skulle användas till.

svenskan har vi arbetat i Forma språket med att skriva faktatexter. Vi har också börjat redovisa bokrecensionerna som vi skrivit under våren.

engelskan har alla visat att de kan de engelska namnen på de närmaste familjemedlemmarna. Vi har börjat ett nytt tema; Clothes. Vi tittade på ”Kids english zone”; ”He´s wearing a green hat” och sedan målade vi ett varsitt klädesplagg och skrev namnet på engelska. Kläderna hänger nu på ett ”klädstreck” i klassrummet.

SO:n fortsätter vi med Yrken, gärna med fler föräldrabesök. Vi har också haft klassråd och i torsdags skickade vi två representanter till Elevrådet.  

matematiken har vi fått nya matteböcker och arbetat med de fyra räknesätten. På NO:n har vi fortsatt med kroppen. Nu forskar vi och skriver faktatexter i grupper. Dessa grupper ska även samarbeta på bilden där vi målar olika delar på kroppen.

Nästa vecka v. 18:
Måndag: lediga
Tisdag: lediga
Onsdag: ingen idrott; vi har fadderdag och ska arbeta kring temat skräp.
Torsdag: Vi ska till Dagsbergsgården på fm; QL-grupperna ska uppträda. UTEidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA: INGEN Kiwi, pga kortvecka. Däremot får vi ny kiwiläxa nästa fredag som sträcker sig till kommande fredag.
Den här veckan har vi skrivit i brevhem-boken, så ni får gärna skriva ett svar till på fredag.
Matteläxa: frivillig till fredag.

Trevlig långhelg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.


Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar