Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 4 maj 2018

År 2 Veckobrev v.18


svenskan har vi arbetat i Forma språket med att skriva faktatexter, läsa och svara på frågor. Vi pratar mycket om katter och denna gång om vad det innebär att vara kattmänniska respektive hund människa. Vi har också fortsatt redovisa bokrecensioner.

engelskan har vi pratat om kläder; I´m wearing, He/She is wearing…

matematiken har vi arbetat med addition och subtraktion upp till 100.

NO:n har vi fortsatt med kroppen. Nu forskar vi och skriver faktatexter i grupper. Vi har satt upp de stora kropparna i klassrummet med faktatexter till.
I torsdags var vi till Dagsbergsgården och tittade på QL-föreställning. Otroligt duktiga barn. Roligt att se dem i ett annat forum än klassrummet. De visade på verkliga skådespelartalanger och några kanske ger sig iväg till musikklass i 4:an med de sångrösterna.

Nästa vecka v. 19:
Tisdag: Öppet hus; kom och kolla in ”våra kroppar” och titta vad vi gjorde under kolmårdsbesöket, kl 16.30-17.30
Onsdag: UTEidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå) ”Visardag/Leksaksdag”: Vi klarade läsprojektet. Några har verkligen gått in för läsningen och läst över 2 timmar per vecka vilket ni får en stor guldstjärna för. Vi ska därför få ta med en varsin leksak (om man vill) till onsdagen. Vi ska visa upp den och berätta lite om den och naturligtvis får man leka med den på en  rast. Tänk på att inte ta med något värdefullt/ ömtåligt då skolan inte står för ev kostnader om leksaken går sönder eller försvinner.
Torsdag: Ledig
Fredag: Ledig

LÄXA: Kiwi, Måndag-Måndag; läs lite varje dag.
Matteläxa: frivillig till fredag.

Majblommeväskor med senast måndag!

Ytterligare nästa vecka v.20:
Onsdag: UTEidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (blå)
Torsdag: UTEidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA: Kiwi, Måndag-Fredag; läs lite varje dag.
Matteläxa: frivillig till fredag.

Trevlig helg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.

Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar