Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 25 maj 2018

År 3

Veckobrev v. 22
Hej!
Nästa vecka byter vi långdag. Eleverna slutar 13.20 på tisdag och slutar 15.10 på onsdag. Onsdagen är vi på Stadium Arena och har idrottsdag med olika aktiviteter. Vi avslutar dagen i klassrummet tillsammans.
Den 5/6  mellan kl. 16.00 - 17.30 är ni välkomna att ta del av de nationella proven. Eleverna får själva visa sina föräldrar och förklara hur det har gått. Åsa och Inger finns i klassrummen om ni undrar över något. Vi har under veckan gått igenom proven med varje elev.
För de som vill beställa mat från Franks Thairestaurang till vår gemensamma klassfest med picknick så är det bra om ni skriver eventuella allergier på talongen. Priset 30 kr. gäller endast för barnen. Vuxna betalar fullt pris 65 kr.
Alla barn på Vikbolandet var även i år mycket duktiga på att sälja majblommor. Allra bäst var elever från åk 2 på Dagsberg. Det blev glassfest för dem i år! De elever i klassen som har sålt majblommor kommer att få diplom på måndag.
I onsdagstidningen ( NT ) kunde vi läsa om ett nytt matte-dataspel som snart kommer ut på marknaden. Vi tyckte det lät intressant eftersom Christer Fuglesang varit med och skapat spelet. Spelet är baserat på en av hans böcker om schack och rymden, som vi läst i klassen. Spelet heter Tangle math och det går ut på att träna huvudräkning. Många elever tyckte det var intressant då vi läste vad som stod i tidningen.

Önskar Er en varm och skön helg!
Inger och Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar