Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 9 maj 2018

År 3

Veckobrev v.20
Hej!
Det var trevligt att så många kunde komma till oss på öppet hus.

Vecka 20 blir en vanlig hel skolvecka! Bokbussen kommer på måndag. Läsläxan med läsbingo ser ut att ha gått bra. Det är inte sammanräknat ännu, men det verkar som att vi kan fira på något sätt. Schacktävlingarna har gått bra. Klassen gick vidare till en första finalomgång. Där blev det väldigt jämt med segrar, men tiden avgjorde där. Klassen kommer inte att gå vidare. Vi tycker det är roligt att klassen kom på 20.e plats av alla klasser i Sverige. Något som är värt att fira. Klassen har en del förslag på hur de vill fira. Klassföräldrarna för den här terminen har fått hem brev om det i dag, samt om man vill hitta på något gemensamt innan vi slutar 3:an och skiljs åt.
Den 23 maj har vi "hushoppardag". Hela klassen gör då besök på Vikbolandsskolan. Även de elever som ska byta skola ska följa med, då det samtidigt blir ett studiebesök för alla. Vi kommer att vara där hela dagen och blir bjudna på lunch.
Den 30:e maj har vi idrottsdag på Stadium Arena. Det är en onsdag och eleverna i åk 3 kommer att ha lång dag då (8.20-15.10). Tisdagen den 29:e maj  blir istället en kort dag (8.20-13.20) . Det bjuds på korv med bröd från skolan, men de som önskar ta med egen matsäck i stället får göra det. Vi har skickat hem lappar för påskrift hur eleverna väljer att göra med lunchen.
De nationella proven är nu rättade och ska sammanställas. Vi kommer att meddela tid då ni föräldrar har möjlighet att komma till skolan ta del av resultaten. Eleverna kommer innan dess att få reda på sina resultat.

Vänligen
Inger och Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar