Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 1 juni 2018

År 2 Veckobrev v.22


I onsdags hade vi verkligen en härlig dag på Holmens tennisbanor. Där fick vi på ett lekfullt sätt testa på att spela tennis. Vi lekte bla ”fängelset”, en lek som var mycket omtyckt. Efter tennisen gick vi promenad till Stadium Arena där det grillades korv och vi åt ev medhavd matsäck innan vi fick gå in på arenan och testa lite olika slags friidrottsövningar.

svenskan den här veckan har vi arbetat med vokaler och konsonanter. Vi vet att det finns 9 vokaler, som vi ska lära oss utantill och att alla andra bokstäver heter konsonanter. Vi har övat på att en lång vokal; som låter som i alfabetet, bara har EN konsonant efter sig; exv sil och att en kort vokal har TVÅ konsonanter efter sig; exv sill. Öva på detta hemma. En läxa har också getts i detta ämne som är till på tisdag.

engelskan har vi lekt klädstafett och tittat på Pick a colour. Nästa vecka kommer vi att göra en bedömningsuppgift i engelska. Vi vill då att alla ska kunna lite färger och klädesplagg. Tanken är att alla ska kunna beskriva vad de har på sig. Fråga ditt barn hemma och om de känner sig osäkra kan ni öva på detta.

matematiken har vi arbetat med udda och jämna tal.

NO:n har vi fortsatt pratat om olika sinnen. Den här veckan handlade det om hörsel och syn.

SO:n har startat temat kartkunskap.

Nu är Petra tillbaka igen, men bara vissa timmar några dagar i veckan. Magnus och Pernilla fortsätter som tidigare veckor att ansvara för sina ämnen och Petra kommer endast att ta ut några elever i taget och bedöma dem i matematik inför terminens slut.

Nästa vecka v.23:
Onsdag: Sveriges nationaldag; vi är lediga.
Torsdag: UTEidrott; medtag ombyteskläder, skor och handduk (röd)

LÄXA: Till tisdag ska alla lära sig vokalerna, de ska också skriva ord och meningar och lära sig stava ord med dubbelteckning. Ingen Kiwi!
Vi skriver veckobrev denna vecka, så läs och svara gärna.

Måndagen den 11/6 kommer vi att göra en utflykt till Norrköping. Tanken är att vi ska gå till biblioteket och lämna böcker samt låna sommarlån så ni kan läsa hemma över sommaren. Vi kommer också, om det fina vädret håller i sig, att gå till Vasaparken och leka. Vi avslutar dagen med att äta lunch på Ljuraskolan. De som vill får gärna ha med sig en liten fikamatsäck. Vi planerar att börja och sluta skolan som vanligt.

Avslutning: Onsdagen den 13 juni är det dags för skolavslutning i Dagsbergs kyrka. Kl. 16.00-16.30 åk 1+2

Trevlig helg önskar 
Pernilla, Petra, Magnus och Ingela.


Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar