Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 8 juni 2018

År 2 Veckobrev v.23


Årets sista veckobrev. Var har tiden tagit vägen?? Vi är så otroligt nöjda med det vi har presterat i år. Eleverna har utvecklats så mycket och vi har det väldigt trevligt tillsammans. Vi hoppas nu att sista veckan fortlöper bra och att alla sedan får ett härligt, långt sommarlov.
Som ni förhoppningsvis sett i ett brev vi skickade hem i torsdags, har vi till nästa läsår bestämt att ändra lite på mentorsgrupperna. Några få kommer att byta mentor och klassrum. Vi hoppas detta ska bli en bra förändring.

Svenskan den här veckan har vi kombinerat med bild. Vi har målat ett självporträtt med solglasögon. Vi har sedan målat utifrån frågan: Vad hoppas du få se genom dina solglasögon i sommar? Det resulterade i väldigt fina teckningar som ni kan se i respektive klassrum.

engelskan har vi också ritat självporträtt med fokus på kläder. Alla har sedan berättat vad de har på sig. Vi skrev även en text under bilden.

matematiken har vi arbetat problemlösningar.

SO:n har vi fortsatt temat kartkunskap. Vi läser texter och skriver och målar i våra övningsböcker.

Nästa vecka v.24:
Måndag: Utflykt till Norrköping. Vi ska gå till biblioteket och lämna böcker samt låna sommarlån så ni kan läsa hemma över sommaren. Vi kommer också, om det fina vädret håller i sig, att gå till Vasaparken och leka. Vi avslutar dagen med att äta lunch på Ljuraskolan. De som vill får gärna ha med sig en liten fikamatsäck. Vi planerar att sluta skolan som vanligt. Vi önskar dock att alla är här 8.10, eftersom vi måste gå till bussen som går 8.46.
Onsdag: Avslutning i Dagsbergs kyrka. Kl. 16.00-16.30 åk 1+2. Petra kommer inte att delta och Pernilla kommer att behöva skynda till sina egna barns skolavslutning. Vill ni ta med fikakorg till efter kyrkan är det ok.
Torsdag: SOMMARLOV!


Vi som arbetar i år 2 vill tacka alla barn och vuxna för den här terminen. På återseende den 20 augusti kl 8.20.

Glad sommar önskar
Pernilla, Petra, 
Magnus och Ingela.


Sjukanmälan sker på telenr: 011-155453
Telefonnummer till år 2 paviljongerna: 073-8531633/34


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar