Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

tisdag 5 juni 2018

Veckobrev förskoileklass v.23


Sommarvärmen fortsätter och vi njuter av våra sista veckor tillsammans. I språkleken har vi jobbat klart i våra arbetsböcker och vi har haft vår sista ”veckans bokstav”, nämligen C (vi skippade Q J). På musiken sjöng vi om Champinjon och fortsatte att öva inför skolavslutningen.

Även i matteleken har vi nu jobbat klart i våra böcker och barnen kommer nu att få ta hem dem och stolt visa för er vad de lärt sig.

I onsdags var vi iväg på Stadium Arena och spelade poängboll, lekte lekar, spelade basket, sprang i hinderbana och åt korv och matsäck tillsammans. En varm och härlig dag tillsammans helt enkelt!
------------------------------------------------------------------------------------
 

Ni kommer att få en hem en blankett angående lånekort inför nästa år. Barnen kommer att få lånekort att använda när bokbussen kommer hit varannan måndag. Lämna in blanketten till oss snarast, så vi kan vidarebefordra det till Stadsbiblioteket innan sommaren.

tisdag den 5/6 kommer vi på barnens önskemål att ha visardag. Barnen får då ta med en leksak att berätta om i morgonsamlingen och sedan leka med under skoldagen.

torsdag den 7/6 kommer vi ha lite fadderläsning då barnen både får träffa sina faddrar, sin blivande lärare Inger och även titta in i sitt blivande klassrum. Vid 12.30 kommer även Emma, den andra blivande läraren på besök för att få träffa barnen.

 

Välkommen på skolavslutning!
Onsdagen den 13 juni är det skolavslutning i Dagsbergs kyrka.
16.00-16.30 åk 1-2
16.45-17.30 åk F-3

De som önskar får gärna ta med en kaffekorg för gemensam fika i gröngräset efter avslutningarna!

.

V.23

Måndag: Pyssel

Tisdag: Visardag

Onsdag: Sveriges nationaldag

Torsdag: Fadderläsning, Träffa lärare

Fredag: Naturgrupp

 

Med vänliga hälsningar, Martina och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar