Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 26 augusti 2022

Åk 2

Hej!

Snart börja eleverna bli varma i kläderna och komma igång med skolans rutiner. I veckan har vi arbetat kring regler och hur vi vill ha det i skolan och i klassrummet. Vi har även skickat hem ett schema, informationshäfte om Dagsberg, IBIS och information från skolsyster denna vecka. Några elever saknade bibliotekskort när Bokbussen var här i måndags. De eleverna har fått med sig en lapp hem att fylla i. Skicka tillbaka lappen till Lina eller Emma så lämnar vi in den vid nästa tillfälle som Bokbussen kommer i september. Eleverna fick låna 2 böcker var som de har här i skolan och läser i. 

Vi har även haft brandövning i veckan och det gick jättebra! Vi har även startat igång med de praktiska ämnena idrott, musik och bild. Barnen i åk 2A får gärna komma ombytta på tisdagsmorgon om de vill. Vi har lektion direkt på morgonen och då kan vi komma igång snabbt med idrottslektionen. Kom ihåg ombyte och handduk. Detta är även en träning att ta ansvar för sina saker, kunna byta om och träna sig i ett omklädningsrum. Vi ser till att det alltid finns en vuxen varje gång i varje omklädningsrummen för att alla barn ska känna sig trygga.  

V. 35

Sv: Alfabetisk ordning, ASL och läsförståelse.
Ma: Textuppgifter, vi repeterar talen 0-100 och symboler från förr.
So: Demokrati.
No: Skogen, inventering av naturruta i närområdet.
Eng: School
Bild: Bildmapp

Läxor: Läsläxa och läxbok, kap 2 ( 2A mån-fre och 2B ons-mån).


Soliga hälsningar
Lina, Emma, Monica och Tilde