Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 26 augusti 2022

Åk3


Hej!

Denna veckan har den ordinarie undervisningen dragit igång, det har varit mycket nytt men även gamla rutiner finns kvar. I båda klasserna kämpar vi med klassreglerna för att hitta en struktur i grupperna. Flera elever har svårt med att vänta på sin tur, räcka upp handen när den vill säga något, eller respektera när vuxna eller barn pratar. Flera elever springer ut och in i klassrummet för att ta luft, dricka eller vill helt enkelt inte vara i klassrummet. Vi pedagoger i båda klasserna jobbar med att slippa allt spring och stök i klassrummet, behöver vi, kommer vi ringa hem för en dialog med er föräldrar.

I matten har vi jobbat med positionssystemet samt addition och subtraktion med 10 tals övergångar. I svenskan har eleverna fått jobba med alfabetisk ordning samt träna läsförståelse. På So har vi pratat om demokrati, valet som kommer snart. Mer jobb om valet kommer vi fortsätta med nästa vecka. Vi har även pratat om "vad är teknik?". 

På måndag kommer första läsläxan skickas hem, läs ur boken så ditt barn får flyt i sin läsning. På fredagar redovisas läsläxan i skolan. Det betyder att läsläxan kommer på måndag och ska vara återlämnad på fredagen.

I veckan skickades schema hem till er. Idrotten kommer att vara 2 pass/ veckan men bara ombyte på måndagar. Det andra passet kommer att vara i halvklass , då utan ombyte men mer teoretiskt eller enklare lekar.  Ylva som är ny idrottslärare här startar upp idrotten ute. Kom ihåg ombyte och handduk på måndagar!

Åk 3B (samt några från 3A) kommer i 10 veckor att åka för simundervisning på måndagar, lapp har skickats hem under veckan. Kom ihåg lås till skåpen!

Vecka 35
Måndag: läsläxan skickas hem, idrott ombyte, simundervisning. Glöm badkläder, lås och handduk!
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: slöjd halvklass
fredag: slöjd halvklass, Idrott utan ombyte, Lämna in läsläxan

Trevlig helg
önskar

Team 3