Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 25 augusti 2022

År 1a

 

Veckobrev v.34

Den här veckan har vi försökt komma in i mer vanliga rutiner och fått en mer struktur över dagarna. Vi jobbar med att få lugn och arbetsro och lyckas riktigt bra. Det är en mycket trevlig grupp att arbeta tillsammans med.

svenskan denna vecka har vi bland annat varit till bokbussen och lånat böcker. Det blev väldigt uppskattat och man har även valt att läsa dessa böcker ute på trappan på rasterna. Vi har även skrivit meningar gemensamt om skolstarten och diskuterat vad som utmärker en mening; stor bokstav och punkt.

Under veckan har vi även målat och dekorerat fina hjärtan där vi skrivit våra födelsedagar. Vi har även målat en bild till baksidan av hjärtat, vilket kommer att bli ett fint födelsedagskort när man fyller år. Vi har även målat blommor och gjort en fin blomsterkrans som vi också ska använda oss av vid varje födelsedag.

Idag hade vi vår första engelska-lektion. Vi tittade på en film där Yoyo träffade människor som hon intervjuade. Vi pratade efter det om olika typer av hälsningsfraser.

NO:n imorgon ska vi besöka vårt klassträd, ett träd vi kommer att följa under året.

SO:n har vi pratat om vad SO är för något och fått följa med till dinosaurierna.

Vi vill påminna om att ni har nya kontaktböcker. Skriv i dessa om det är något ni vill förmedla till oss, exv ändrade fritatider. Berätta för barnen om ni skriver i boken och att de då måste lämna den till oss. Vi försöker nämligen få in rutinen att de bara lämnar fram kontaktboken om det är något skrivet.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 35:

Måndag: bild

Torsdag: Uteidrott (ombyteskläder, uteskor, handduk, ev vattenflaska), musik

Läxor:

Läsläxa: läs lite varje dag, onsdag till tisdag (v.36). Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje tisdag för då får de läsa upp läxan här i skolan.

Trevlig helg önskar

Pernilla och Magnus

Inger