Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 26 augusti 2022

År 1B

Veckobrev v.34

Så, då har vi haft vår första hela vecka i ettan tillsammans och vi har börjat komma in i rutiner bra tycker jag! Det har varit många nya ämnen den här veckan, vilket varit jätteroligt. 

I svenskan har vi besökt Bokbussen, fått lite information av de som jobbar där, samt lånat några böcker som de vid många tillfällen under veckan suttit och läst och tittat i. Vi har också pratat om meningar, men stor bokstav i början och punkt i slutet. De har fått varsin mening att skriva av och rita något till sin mening.

I matten har vi spelat mattespel, varit ute i naturen och två och två fått para ihop rätt mängd naturmaterial med rätt siffra, samt jobbat i matteboken.

Vi har pratat lite om årstider och vilken månad man fyller år i. Alla har fått skriva sitt namn och födelsedagsdatum på fina lappar som vi nu satt upp vid respektive månad i klassrummet. 

Vi har också haft vår första lektion i engelska. Vi pratade om olika hälsningsfraser, tittade på en film om Gordon och Penny, samt lekte en namnlek där man fick träna på att hälsa på varandra på engelska.

På NO:n har vi besökt vårt klassträd. Det är en lönn som ligger uppe vid kyrkan, som vi kommer att följa genom årstiderna och besöka då och då. Vi har även planterat frön från trädet och hoppas på att det gror framöver!

På SO:n har vi pratat om vad SO är för något och alla fick sedan rita varsin karta. Vi har också pratat lite om demokrati och haft klassråd, samt valt representant till kommande elevråd.

--------------------------------------------------------------------------------------

Måndagen den 5/9 är det skolfotografering.

Tisdagen den 13/9 är det föräldramöte. Mer info kommer.


Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


Nästa vecka v. 35:

Måndag: bild

Tisdag: musik

Torsdag: uteidrott (ombyteskläder, uteskor, handduk, ev vattenflaska),


Läxor:

Läsläxa: läs lite varje dag, måndag till fredag. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje fredag för då får de läsa upp läxan här i skolan.

Trevlig helg 

Martina och Kerstin