Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 12 augusti 2022

Årskurs 1

 

Välkomna till år 1

Vi ses på onsdag den 17/8 kl. 8.20 i klassrummet.

Hoppas alla haft en härlig sommar med sol, bad och kanske lite mysig läsning.

Redan första dagen kommer barnen att få hem en mapp med information, samt kontaktbok och lite viktiga papper. Den mappen ska alltid ligga i väskan tillsammans med kontaktboken. Kontaktformuläret där ni fyller i era telefonnummer vill vi ha tillbaka så snabbt som möjligt, så att vi kan nå er om någonting skulle hända.

Vi har samma skoltider som förra året; 8.20-13.30. 1 a (Pernilla) kommer att äta lunch kl 11.40 och 1b (Martina) kl 11.50. Under första veckan kommer vi inte att ha så mycket ”vanliga” lektioner utan vi kommer att vara ute mycket tillsammans båda grupperna och ha en del samarbetsövningar.

Veckan därpå, v.34 startar vi igång med läsinlärning i olika grupper med boken Robin. Från v.35 kommer eleverna att få hem läsläxa; 1a onsdag till tisdag och 1b måndag till fredag. Vi önskar att ni läser läxan med era barn ofta, gärna varje dag, så att de är förberedda och kan läsa läxan för oss.

Kom ihåg att se över era barns extrakläder samt regnkläder så att det alltid finns på skolan. Vill ni ta med inneskor tycker vi att det är bra.

På torsdagar kommer vi att ha idrott. Ylva som arbetar på frita på eftermiddagarna kommer att ha idrotten med klasserna i år. Idrotten kommer till att börja med ske utomhus. På måndagar är det bild, varannan vecka, tillsammans med Kerstin och Magnus och på tisdagar/ torsdagar har vi musik tillsammans med Nelly, ny för denna termin.

 

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till år 1 a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i År 1 a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Telefonnummer till år 1 b: 073-8531634

Mailadresser för att nå oss i År 1 b:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se

 


 

                      Med hopp om en trevlig termin!

                             Pernilla och Magnus

                             Martina och Kerstin                

                                       Inger