Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 25 augusti 2022

Avgiftskontroll för fritidshemmet

 

 

NU BÖRJAR AVGIFTSKONTROLLEN IGEN

Information om Avgiftskontrollen

Under 2022 genomför vi kontroll av de avgifter som betalades under 2020. Vi jämför de inkomstuppgifter du lämnat till oss för 2020 med den totala taxerade inkomsten du hade enligt Skatteverkets register. Om de uppgifterna inte stämmer överens, kan du betalat för lite eller för mycket i barnomsorgsavgift.

Avgiften för förskola och fritidshem grundas på hushållets totala inkomst, oavsett om det finns gemensamma barn eller inte. Det är de inkomster du betalar skatt för som räknas. Varje vårdnadshavare har ansvar för att de uppgifter vi har om inkomst och familjeförhållanden är aktuella och stämmer. Uppgifterna lämnas på heder och samvete.

De som betalat för lite får först ett brev med information om hur mycket man ska betala och därefter en faktura. De som betalat för mycket i avgift får ett brev och därefter ett utbetalningskort.

Delbetalning och anstånd

Ni kan själva delbetala innan förfallodatumet, med samma OCR-nummer som står på fakturan. Utbildningskontoret ger inte några anstånd, förlänger inte förfallodatumet. Om fakturan inte betalas inom förfallodatum, går den över till kommunens Inkasso. EFTER att ni har fått ett Inkassokrav, kan ni kontakta Inkasso för att göra upp en avbetalningsplan, delbetala fakturan.

Vill du veta mer?

Mer information om avgiftskontrollen finns på www.norrkoping.se

Betalar du rätt avgift idag?

I vår e-tjänst, http://forskolafritid.norrkoping.se kan du se dina aktuella uppgifter. Där kan du ändra dina inkomstuppgifter, lägga till/ta bort sambo och ansöka om delad plats. Gå in och kontrollera att dina uppgifter stämmer!

Det krävs e-legitimation för att använda e-tjänsten. Om du inte har tillgång till e-legitimation kan du få personlig hjälp på Kontaktcenter, Trädgårdsgatan 21 eller på telefon 011-15 00 00.


UTBILDNINGSKONTORET 

www.norrkoping.se

011-15 00 00