Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 12 augusti 2022

Förskoleklassens veckobrev

Hej

Välkomna till Dagsbergs skola och till förskoleklassen! Vi ser fram emot ett roligt och lärorikt läsår tillsammans med alla våra 41 elever. På onsdag den 17/8 kl. 8.20 startar vår första skoldag igång. Vi slutar kl. 13.30. Därefter tar frita över verksamheten för dem som är inskrivna där. Rävarna äter lunch kl. 12.00 och Björnarna 12.10.

Den första tiden i klassen kommer att bestå av att lära känna varandra och miljön här på Dagsberg. Vi kommer att leka mycket tillsammans, prata om hur man är en bra kompis samt gå igenom våra regler och rutiner här på skolan.

Vi kommer under året ha fadderträffar där de får ses och ha aktiviteter tillsammans. Redan på onsdag, första dagen kommer våra elever hälsas välkomna av vår rektor Frida Dahlström och av sin blivande fadder från åk 3. 

Veckobrev: Varje vecka kommer vi lägga ut ett veckobrev på bloggen, där vi berättar om hur veckan varit och vad som händer under kommande vecka. På bloggen lägger även fritidshemmet, rektor och annan personal upp regelbunden info. 

Kontaktbok: På onsdag kommer alla elever att få hem en kontaktbok. Den är till för oss och er att på ett lätt sätt kommunicera. Där kan ni exempelvis skriva mindre schemaförändringar eller annan information som ni vill delge oss. Vi samlar in böckerna och läser dom varje dag. Vi önskar också att ni tittar i den varje dag i fall vi har skrivit något till er. 

Vi påminner om...

·         Ta med en frukt eller grönsak varje dag (skala och dela hemma)

·         Extrakläder på hyllan

·         Regnkläder och stövlar

·         Glöm inte att märka alla tillhörigheter

·         Sjukanmälan gör ni genom att gå in på IST-appen

Har ni frågor eller funderingar så går det bra att höra av sig till oss. Självklart kan man ringa men vi föredrar mail eller sms för att inte störa undervisningen.

Jenny.dure@norrkoping.se

Jenny.silfvenius@norrkoping.se

 

Förskoleklassens mobilnummer är 0725-07 14 75

 

Med vänlig hälsning

Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver & Ingela