Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 18 augusti 2022

Förskoleklassens veckobrev

Hej!

Nu har vi äntligen haft våra första dagar tillsammans med era härliga barn! Vi har lekt mycket och haft roliga aktiviteter för att lära känna varandra. Vi har även pratat regler och rutiner för att få barnen trygga i vad som gäller när man går i skolan. 

I onsdags hade vi en välkomstceremoni där barnens faddrar i åk 3 tillsammans med resten av skolan hälsade de nya eleverna välkomna. Under fredagen kommer barnen få träffa sina faddrar igen för en promenad på skolgården och lite lek. 

Nästa vecka drar vi igång lite smått med det schema som kommer gälla framöver. Vi kommer bl.a. att ta en första titt i vår mattebok (Mitt i prick) och i vårt material i svenska (Robin). 

Idrotten kommer ligga på onsdagar och Jenny S leder den med både björnar och rävar. Till en början kommer vi att vara utomhus och vi kommer inte att byta om eller duscha. Detta börjar vi träna på längre in på terminen. 

Musiken är på tisdagar med Nelly, som även jobbar på fritids.

På torsdagar kommer vi spendera en stor del av förmiddagen i skogen. Kläder efter väder gäller varje dag och kanske lite extra dessa dagar. 

Måndagen den 5 september kommer vi ha skolfotografering. Mer info om det kommer framöver. 


Vecka 34, Tema: Vänskap

Måndag: Veckans bokstav, Mattebok

Tisdag: Jobba med Chromebooks, Musik, Robin

Onsdag: Språklek, Idrott (ej ombyte), Bokstavspyssel 

Torsdag: Tema Vänskap, Skogen

Fredag: Robin, Mattelek, Klassråd


Veckobrev: Varje vecka kommer vi lägga ut ett veckobrev på bloggen, där vi berättar om hur veckan varit och vad som händer under kommande vecka. På bloggen lägger även fritidshemmet, rektor och annan personal upp regelbunden info. Adress till bloggen: http://dagsbergsskolannkpg.blogspot.com/ 

Kontaktbok: Alla elever har fått hem en kontaktbok. Den är till för oss och er att på ett lätt sätt kommunicera. Där kan ni exempelvis skriva mindre schemaförändringar eller annan information som ni vill delge oss. Vi samlar in böckerna och läser dom varje dag. Vi önskar också att ni tittar i den varje dag i fall vi har skrivit något till er. 

Vi påminner om...

·         Ta med en frukt eller grönsak varje dag (skala och dela hemma)

·         Extrakläder på hyllan

·         Regnkläder och stövlar

·         Glöm inte att märka alla tillhörigheter

·         Sjukanmälan gör ni genom att gå in på IST-appen

Har ni frågor eller funderingar så går det bra att höra av sig till oss. Självklart kan man ringa men vi föredrar mail eller sms för att inte störa undervisningen.

Jenny.dure@norrkoping.se

Jenny.silfvenius@norrkoping.se

 

Förskoleklassens mobilnummer är 0725-07 14 75

 

Med vänlig hälsning

Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver & Ingela