Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 25 augusti 2022

Förskoleklassens veckobrev

Hej!

Den första riktiga veckan är snart avklarad och vi tycker barnen har tagit till sig alla nya rutiner. Något vi tränar extra mycket på nu i början är att lyssna på den som pratar och att räcka upp handen när man själv vill prata. 

På musiken klappade och stampade vi olika rytmer och på idrotten lekte vi kullekar. Idag hade vi en härlig förmiddag i skogen där barnen testade alla roliga gungor, byggde kojor och klättrade i träd. 

Vi har börjat arbeta i våra matteböcker och tränat på att skriva talen 1 och 2 samt att räkna upp till 5. Vi har även läst vårt första kapitel i Robin-boken samt jobbat i arbetsboken. I samband med det har vi också pratat om rim. Veckans bokstav var S och vi har sjungit Majas alfabetssång om smörblommor och pysslat gulliga sniglar. 


Vi vill påminna lite extra om att skicka med barnen en frukt. Det blir långa förmiddagar och frukten gör att vi orkar ända till lunchen. 

OBS! Rävarna och björnarna har nu fått varsina telefoner, se nedan. Spara även numret till fritidshemmet då det är dit ni ska vända er med eventuella schemaändringar för tiden innan 8.20 och efter 13.30.   

Vecka 35, Tema: Vänskap

Måndag: Veckans bokstav, Tema: Vänskap

Tisdag: Jobba med iPads, Musik, Robin

Onsdag: Mattebok, Idrott (ej ombyte), Elevråd

Torsdag: Bokstavspyssel, Skogen

Fredag: Robin, Språklek, Mattelek


Lära känna-samtal: Ni kommer snart bli inbjudna till ett "lära känna-samtal" tillsammans med era barn. Där pratar vi om den första tiden i skolan och lär känna varandra lite mer. 

Skolfoto: Måndagen den 5 september kommer vi ha skolfotografering. Mer info om det kommer framöver. 

Kontaktbok: Alla elever har fått hem en kontaktbok. Den är till för oss och er att på ett lätt sätt kommunicera. Där kan ni exempelvis skriva mindre schemaförändringar eller annan information som ni vill delge oss. Vi samlar in böckerna och läser dom varje dag. Vi önskar också att ni tittar i den varje dag i fall vi har skrivit något till er. 

Vi påminner om...

·         Ta med en frukt eller grönsak varje dag (skala och dela hemma)

·         Extrakläder på hyllan

·         Regnkläder och stövlar

·         Glöm inte att märka alla tillhörigheter

·         Sjukanmälan gör ni genom att gå in på IST-appen

Har ni frågor eller funderingar så går det bra att höra av sig till oss. Självklart kan man ringa men vi föredrar mail eller sms för att inte störa undervisningen.

Björnarna: 

Mail: Jenny.dure@norrkoping.se Telefon: 0725-07 14 75


Rävarna:

Mail: Jenny.silfvenius@norrkoping.se Telefon: 0738-53 16 28

 

Fritidshemmet: 011-15 54 53/ 073-853 16 22

 

Med vänlig hälsning

Jenny D, Jenny S, Linda, Oliver & Ingela