Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 18 augusti 2022

Rektor informerar...

Hej alla familjer! 

Nu är vi en dag in i terminen och läsåret. Vi hade en fin (och varm) uppstart igår och det fortsätter på samma sätt även idag - varmt och bra! 

Nu i början är vi igång med att gå igenom trivselregler, lära känna varandra och komma in i en vardag i de nya konstellationer som vi har. 

En sak som vi önskar så här i uppstart är att eleverna inte tar med sig saker hemifrån (gosedjur, fina pennaskar, saker att hålla fingrarna sysselsatta mm). Det är jätteroligt för barnen att visa sina saker för sina kompisar och lärarna, men det kan bli förstört, tappas bort, det kan bli påtryckningar hemma hos kompisar som "också vill ha" och det handlar också om studiero, då saken kan ta koncentration från uppmärksamheten på lektionen. Vi kommer ha särskilda "Visa-dagar" då barnen får ta med sig särskilda saker hemifrån för att visa upp för sina kompisar. Om ett barn behöver en sak som anpassning så kommer vi i skolan tillhandahålla dessa saker. Skolmaterial kommer vi självklart också ansvara för. Tack för hjälpen!

Jag kommer lägga ut ungefär ett rektorsbrev i månaden där jag tex. lyfter föräldraråd, elevråd och hur vi har det på skolan. Har ni frågor så kontakta någon i klassen eller årskursen där ditt barn går. 

Ha en fortsatt fin augusti! 

Vänliga hälsningar

Frida Dahlström
Rektor
Dagsbergs skola: åk F-3 samt fritidshem
Norrköpings kommun

Telefon: 011-15 53 62  (kortnr 5362)
frida.dahlstrom@norrkoping.se
www.norrkoping.se