Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 september 2022

1B

Veckobrev v.35

Då har ännu en vecka rullat på och elever blir mer och mer trygga i våra rutiner i klassen. Vi är nu inne i första höstmånaden och vi påminner om att skicka med extrakläder, regnkläder och stövlar till kommande regniga höstdagar. 

 svenskan har vi nu kommit igång med läsgrupperna och även med läsläxa av olika slag och jag hoppas att barnen har läst för er där hemma under veckan. Två av läsgrupperna har ett läsprotokoll med sig i boken, som vi gärna vill att ni skriver en kommentar i när ni läst tillsammans. Varje måndag får man en ny läsläxa som tar med sig hem och läser flera gånger för en vuxen. På fredagen går vi sedan igenom läxan tillsammans, så då måste boken vara med till skolan.

Vi har också pratat om veckans bokstav, C. Vi har sett på korta filmer om bokstaven, kommit på ord på C, jobbat i ett häfte där man tränat på bokstaven på olika sätt och även lärt oss bokstaven på teckenspråk. Tanken är att vi ska lära oss alfabetet även på teckenspråk och kanske även lite enkla ord som kan vara roligt att kunna på teckenspråk.

matematiken har vi arbetat med siffran 1, 2 och 3. Vi har tränat på att skriva siffran, försökt att komma på vad i klassrummet det bara finns 1 av och som det finns 2 eller 3 av. I matteboken har vi också jobbat med siffrorna på olika sätt. Vi har också spelat mattespel i små grupper.

På NO:n har vi fortsatt att prata om vårt klassträd, tittat på bilder på olika träd och målat vårt träd som det såg ut när vi besökte det förra veckan. 

På SO:n har vi pratat trivselregler i klassen. Vi skrev sedan ner alla punkter eleverna kom på och sedan fick alla skriva under vårt "kontrakt". Vi har också pratat om demokrati och stundande val. Vad är ett val, partier, ministrar…?

Vi har bild varannan veckan och den här veckan var första tillfället. Bilden håller till nere i ateljén och eleverna fick den här gången måla clowner, kopplat till veckans bokstav.

engelskan har vi pratat vidare om hälsningsfraser, samt våra namn. Vi har också tränat på en ny engelsk sång, som de lärde sig riktigt bra.

--------------------------------------------------------------------------------------

Måndagen den 5/9 är det skolfotografering.

Tisdagen den 13/9 kl18.00-19.00 är det föräldramöte. Vi önskar att det helst bara kommer en förälder/elev, då det är ganska trångt i vårt lilla klassrum och vi bör kunna tänka lite smittsäkert.

--------------------------------------------------------------------------------------

Nästa vecka v. 36:

Måndag: Matte, Svenska (läsgrupper),Elevens val, Skolfotografering

Tisdag: Musik, Matte, No, So 

Onsdag: Svenska (veckans bokstav), Elevens val, Engelska, Idrott (utan ombyte)

Torsdag: Matte, Svenska, Teknik, Idrott (ombyteskläder, handduk)

Fredag; Matte, Svenska (läsgrupper), So (klassråd)


Läxor:

Läsläxa: läs lite varje dag, måndag till fredag. Ni som läser Robin, fyll i läsprotokollet (kommentar och ”gubbe”) Kom ihåg att boken måste finnas med varje fredag för då får de läsa upp läxan här i skolan.


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se

                                                            

                                                Trevlig helg önskar

                                                Martina och Kerstin